Isko na ''rasprodaji'' - već od 700.000.000€!

Pa, ko želi - neka uplati.

Fudbal 12.08.2017 | 17:00
Isko na ''rasprodaji'' - već od 700.000.000€!
Najavljeno – urađeno!

Svojevremeno meta Barselone usled relativno niske izlazne klauzule i uloge rezerviste u Real Madridu, postao je danas praktično nedostižna želja za sve klubove sveta.

Osim, ukoliko koristite finansijski doping kao što to rade bogati šeici iz Katara na čelu Pari Sen Žermena, koji su izgleda uspeli transferom Nejmara da obesmisle i izlazne klauzule i UEFA finansijski fer-plej.

Alarkon Isko produžio je ugovor sa Realom koji mu je isticao 2018. godine i tako fantastične igre iz prošle i sa starta ove sezone pretočio u dugoročnu saradnju sa klubom koji nije od starta tako ozbiljno računao s njim.

Međutim, dolaskom Zinedina Zidana i čestim povredama Gareta Bejla, Isko je dobio šansu u najvećim utakmicama i itekako je iskoristio, tako da će od danas njegova sloboda koštati 700 miliona evra, samo 300 manje od izlazne klauzule u ugovoru Kristijana Ronalda koja i dalje iznosi milijardu evra.

Očigledno je da su se u Realu bolje pripremili za arapsko varanje pravila i "pumpanje" državnog i sponzorskog novca za ostvarivanje naizgled nemogućih transfera.

Dnevnik "As" tvrdi da uskoro neće postojati igrač Reala sa izlaznom klauzulom manjom od pola milijarde evra i da će to biti odgovor Florentina Pereza na najnovije trendove u svetskom fudbalu.

Pod finansijski doping mislimo pre svega na "zloupotrebu" naivnog pravila u španskom fudbalu gde nije neophodno da zainteresovani klub uplati izlaznu klauzulu klubu u čijem je vlasništvu igrač, već to može da uradi i treća strana, što bi značilo da ti troškovi ne mogu biti uračunati u one koji podležu proveri agenata iz Niona.

Isko je potpisao ugovor do 2021, a trebalo bi da zarađuje čistih šest miliona evra po sezoni, što je i dalje znatno manje od plate koju imaju prve zvezde tima. Isko ima 25 godina, u Madrid je došao 2013. godine iz Malage za 30 miliona evra, a do danas je bio strelac 34 puta na 192 utakmice. Prošle sezone dao je 11 golova na 42 meča.

Inače, "As" najavljuje da će Real obradovati navijače sa još nekoliko značajnih vesti u danima koji dolaze, mada bi oni isto tako voleli i pobedu u dvomeču Superkupa Španije sa najvećim rivalom, Barselonom, zakazanom za 13. i 16. avgust.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar