Novi Srbin u Interu - Nastasić na Đuzepe Meaci?!

Reprezentativni štoper Srbije Matija Nastasić, posle Rome, nalazi se na meti Intera za transfer ovog leta, prenosi italijanski Tutosport.  Nastasić u Romi, pardon Interu. . . ! Reprezentativac Srbije veoma je popularan u italijanskim medijima.

Fudbal 12.08.2017 | 16:00
Novi Srbin u Interu - Nastasić na Đuzepe Meaci?!
Roma je prošlog meseca bila na korak da dovede defanzivca Šalkea, ali su Nemci u poslednjem trenutku stopirali posao i ponudu od 12 miliona evra, da bi se sada u trku za potpis uključili i 'nerazuri'.

Nastasić je već igrao u Seriji A, kada je sa velikim uspehom nosio dres Fiorentine u sezoni 2011/2012, što mu je donelo veliki transfer u Mančester Siti za 25 miliona evra. 

Inter je u potrazi za centralnim defanzivcem, a pored bivšeg fudbalera Partizana želja je i mladi Urugvajac Agustin Rohel iz Nasionala. 

Matija Nastasić u Romi - to smo već čitali na italijanskim medijima.

Sada je vreme za naslove - Matija Nastasić u Interu.

"Tuttosport" i "Goal" objavili su da su se "nerazuri", u ne baš paničnoj ali aktivnoj potrazi za štoperom, okrenuli našem reprezentativcu, članu Šalkea iz Gelzenkirhena.

"Gazzetta dello Sport", doduše, piše da je 19-godišnji urugvajski štoper, Agustin Rožel, ponuđen Interu iako se tek probio u prvi tim Klub Nacionala.

Mediji u Italiji već su bili preselili Nastasića u Rim, međutim to se nedeljama kasnije nije obistinilo, tako da bi i ovu vest o interesovanju Intera trebalo uzeti sa zadrškom. Generalno, ljubitelji fudbala na Apeninima svakodnevno su zasuti ogromnim brojem informacija o transferima od kojih se najveći broj nikada ne dogodi.

Nastasić je u karijeri igrao za Teleoptik, a u Fiorentinu je 2011. godine otišao bez da je debitovao za prvi tim Partizana. Samo godinu dana kasnije prodat je Mančester sitiju odakle je otišao u Nemačku na zimu 2015. kao pozajmljen igrač, čiji je ugovor Šalke već u martu iste godine otkupio za 12 miliona evra.

Nastasić je tom prilikom potpisao četvorogodišnji ugovor sa "rudarima".

Prošle sezone zabeležio je 35 nastupa za klub sa "Feltins arene".

Ukoliko Nastasić dođe na Đuzepe Meacu povećaće veliki broj srpskih igrača koji su igrali u Interu – poput Vladimira Jugovića, Siniše Mihajlovića, Dejana Stankovića, Nemanje Vidića, Adema Ljajića...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar