Partizan: Tri promjene za derbi u Novom Sadu!

Đukić verovatno menja štopera, zadnjeg veznog i golmana za meč sa Vojvodinom.

Fudbal 12.08.2017 | 15:45
Partizan: Tri promjene za derbi u Novom Sadu!
Izgleda da je Miroslav Đukić rešio da promeša karte u timu Partizana pred prvi veliki derbi u novoj sezoni, sa Vojvodinom u Novom Sadu u nedelju! Kako su prenele Večernje novosti, a potvrđeno je i MOZZART Sportu, poraz od Voždovca u prošlom kolu i kardinalne greške golmana Filipa Kljajića, odnosno štopera Lazara Ćirkovića, primorale su šefa stručnog štaba da ozbiljno razmisli o rotaciji uoči mečeva koji bi u velikoj meri mogli da utiču i na dalji tok sezone za beogradske crno-bele.

Jer, podsetimo, posle duela sa Vojvodinom, ekipu Partizana u četvrtak, 17. avgusta očekuje i duel sa mađarskim Videotonom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Ono što je se može čuti iz Zemunela, za superligaški derbi u Novom Sadu, na gol Partizana bi umesto Kljajića mogao da stane Nemanja Stevanović koji je i u završnici prošle sezone čuvao mrežu crno-belih. Tada je, posle nekoliko nesigurnih poteza, u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde Stevanović je bio jedan od najzapaženijih pojedinaca. Ove sezone međutim, do sada nije dobio priliku.

Druga promena naravno odnosi se na štopersku poziciju i Lazara Ćirkovića koji je protiv Voždovca pružio prilično slabu partiju, uz veliku dozu nesigurnosti. Trener Đukić će u Novom Sadu priliku pružiti Nemanji R. Miletiću koji je letos stigao iz Belgije, a u dosadašnjem toku sezone je dobijao priliku uglavnom na poziciji desnog beka kada je odmarao standardni Miroslav Vulićević.

Treća promena za meč sa Vojvodinom u odnosu na prethodnu utakmicu biće možda i najvažnija za Partizan, a to je povratak u tim Brazilca Evertona. On je preskočio okršaj protiv Voždovca zbog lakše povrede.

Inače, u konkunreciji za mesto u samoj sredini terena biće Milan Radin koji je u sredu zamenio povređenog Nebojšu Kosovića. I upravo je Radin bio jedan od retkih koji je u poslednjih pola sata te utakmice ostavio pozitivan utisak. Za očekivati je, ipak, daEverton i Marko Jevtović dobiju prednost u srcu veze.

Duel Partizana i Vojvodine u Novom Sadu igra se u nedelju od 19 sati na stadionu Karađorđe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar