SP: Dudaš, Dragana, pa Ivana kao jagoda na torti!

Raspored srpskih atletičara u petak, 11. avgusta na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Ostali sportovi 10.08.2017 | 21:45
SP: Dudaš, Dragana, pa Ivana kao jagoda na torti!
Najveća uzdanica Srbije u atletici, Ivana Španović, u petak uveče probaće da se dokopa medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Posle laganog prolaska kroz kvalifikacije, po pasjem vremenu, Ivana je sačuvala snagu i što je još značajnije izbegla je potencijalnu povredu i moguće razboljevanje, s obzirom na to da je bilo veoma hladno.

Na osnovu kvalifikacija teško se mogu donositi neki zaključci i prognoze, ali jasno je da će joj glavne konkurentkinje biti olimpijska šampionka iz Rija, Amerikanka Tijana Bartoleta, kao iRuskinja Darija Klišina (takmiči se pod neutralnom zastavom), koja se vratila u formu i zaboravila na sve negativne stvari uoči i tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Bartoleta, inače, već ima dve svetske titule. Prvu je osvojila kada joj je bilo samo 19 godina u Helsinkiju, da bi uspeh ponovila 2015.

"Ovo vreme me podseća baš na tu prvu zlatnu medalju na SP u Helsinkiju. I tada je bilo hladno, tako da nisam zabrinuta zbog vremena. Možda je ovo sudbina", rekla je Amerikanka, koja bi mogla da napravi het-trik u petak uveče.

Nikako ne treba otpisivati ni Britni Riz, koja je na OI u Rio de Žaneiru bila srebrna. Ona se bukvalno provukla, ušunjala u finale u Londonu, skokom od tek 6.50 metara, ali nema sumnje da će i ova Amerikanka učiniti sve da se domogne medalje.

Finale skoka u dalj počinje u petak, 11. avgusta u 20.10 časova!

Ali, pre toga, treba bodriti još dvoje srpskih atletičara.

Na megdan ostalima izlazi srpski desetobojac Mihail Dudaš, koji kaže da je "uradio domaći" i koji ima poruku za sve nas:

"Višeboj nikada nije prošao glatko već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočaranja. Ono što mogu od srca da vam kažem jeste da sam ja svoj 'domaći' odradio, da sam se spremio koliko sam mogao i da ću dati sve od sebe da desetoboj prođe što bolje.Zahvalan sam Bogu što mi je podario talenat koji me šalje na ovakva mesta, gde najbolji na svetu pokazuju koliko vrede, pa tako i ja lično u ime svih nas. Od vas tražim da pratite, bodrite, smejete se i ako treba ponovo, plačete sa mnom. To je prava draž ovog sporta a pogotovo desetoboja. Hvala vam svima, do neba".

RASPORED DUDAŠA U PETAK, 11. AVGUSTA:

11h - trka na 100 metara;
12.05h - skok u dalj;
13.05h - bacanje kugle;
18h - skok u vis;
21.45h - trka na 400 metara.

Kada Mihail bude završio dve discipline, na teren stadiona u Londonu izaći će i naša bacačica diska, Dragana Tomašević.

Ona treba da prođe kvalifikacije (početak je u 12.35 časova), a norma za finale 62.50 metara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar