Video: Ono kad postaneš prvak svijeta...!

Norvežanin Karsten Varholm priredio je senzaciju u Londonu osvojivši zlatnu medalju na 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu.  Ko je šampion sveta. . . JA?! Norveški atletičar postao je u sredu prvak sveta i instant hit na društvenim mrežama.

Ostali sportovi 10.08.2017 | 14:45
Video: Ono kad postaneš prvak svijeta...!
Varholm se okitio krunom prvaka sveta na svom prvom velikom seniorskom takmičenju, nadmašivši između ostalog i dvostrukog šampiona Kerona Klementa iz SAD.

Ovaj 21-godišnjak se tokom većeg dela svoje atletičarske karijere bavio desetobojom, a specijalnost su mu bili skok udalj, prepone i 400 metara.

U sredu ga niko nije svrstavao među kandidate za medalju, ali je on srušio tradiciju i doneo Norveškoj prvo zlato na stazi posle punih 30 godina. 

Ova pobeda je šokirala i njega samog, a oduševio je svet svojom strastvenom reakcijom na spoznaju da je šampion planete.



Celodnevna kiša i prohladno vreme dali su u sredu dodatnu draž Svetskom prvenstvu u atletici u Londonu, bez obzira na to što su takmičarima otežali borbe.

Naša Ivana Španović rutinski se plasirala u finale skoka u dalj, a jedan od heroja večeri bio je Norvežanin Karsten Varholm, novi, veoma spontani svetski šampion.

Skandinavski atletičar pobedio je u finalnoj trci na 400 metara s preponama i odneo prvo - istorijsko zlato u svoju zemlju.

Istrčavši trku u vremenu od 48,35 sekundi, Norvežanin je osvojio zlato ispred Turčina Jasmanija Kopela (48,49) i trećeplasiranog Amerikanca Kerona Klementa (48,52).

Potpuna usredsređenost na uzbudljiv finiš uticala je da Varholm ne shvati odmah da je postao svetski šampion. Dok je na semaforu ispisivano njegovo ime, fotografi su beležili sjajne reakcije i grimase prvaka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar