SP: Feliks bez 10. zlata!

Imala zlato u rukama – do poslednjih 30 metara! Sprinterka sa Bahama Šona Miler-Uibo bila je tragičarka šestog dana Svetskog prvenstva u atletici u Londonu. Norvežanin srušio tradiciju! Amerikanka Filis Fransis osvojila je zlatnu medalju na 400 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Ostali sportovi 10.08.2017 | 10:45
SP: Feliks bez 10. zlata!
Fransis je sa 49,92 sekundi stigla do prvog zlata u karijeri, iznenadivši favoritkinju Alison Filiks koja je borila za jubilarnu desetu.

Legendarna sprinterka na kraju nije stigla ni do srebra, trčala je 50,08, a prestigla je i Salva Eid Naser iz Bahreina sa nacionalnim rekordom 50,06.

Zlato u trci na 400m s preponama za muškarce osvojio je Norvežanin Karsten Varholm sa 48,35 sekundi. 

Varholm je prvi Norvežanin koji je osvojio zlato na stazi posle 30 godina i Ingrid Kristijansen 1987. godine. 

Do srebra je stigao Turčin kubanskog porekla Jamsani Kopelo sa 48,49, a bronzom se okitio Amerikanac Keron Klement sa 48,52s. 

Zlatnu medalju u bacanju kugle u ženskoj konkurenciji osvojila je Kineskinja Lijao Gong, koja je pre dve godine bila druga u Pekingu. 

Gong je do titule stigla hicem od 19,94 metara, srebro je pripalo Mađarici Aniti Marton sa 19,49, a bronza Amerikanki Mišel Karter sa 19,14.

Imala zlato u rukama – do poslednjih 30 metara! Sprinterka sa Bahama Šona Miler-Uibo bila je tragičarka šestog dana Svetskog prvenstva u atletici u Londonu.

Miler-Uibo je bila na korak od zlatne medelja u trci na 400 metara, vodila je bukvalno 370 metara, a onda joj se srušio svet.

Olimpijska šampionka iz Rio de Žaneira je odjednom počela da šepa, nije jasno da li zbog grča ili povrede, te trku završila na tek četvrtoj poziciji!

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Filis Frensis koja je upropastila veće zemljakinji Alison Feliks, sprečivši je da deseti put u karijeri postane prvak sveta. 

Stigla je tek do bronze, brža od nje bila je i 19-godišnja Salva Eid Naser sa Bahreina, istrčavši nacionalni rekord. 

"Nije prošlo baš kako sam se nadala. Uvek u trku ulaziš sa željom da pobediš, to je bio moj cilj cele sezone, pa kada ne uspeš moraš biti razočaran. Zahvalna sam zbog medalje, ali sam definitivno tužna", rekla je Feliks. 

Feliks je ipak ušla u istoriju, izjednačila se sa legendarnom Jamajčankom Merlin Oti sa 14 medalja na SP, pored devet zlatnih ima tri srebra i sada dve bronze. 

S druge strane, Oti je "samo" tri puta bila prvak sveta.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar