SP: Srbi dominantno do četvrtfinala!

Mladi vaterpolisti Srbije plasirali su se direktno u četvrtfinale Svetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Beogradu.  Vujasovi klinci marširaju: 11:2, za četvrtfinale! Juniorska reprzeentacija Sbije rutinskom pobedom ušla u eliminacije Svetskog prvenstva.

Ostali sportovi 09.08.2017 | 21:15
SP: Srbi dominantno do četvrtfinala!
"Delfinčići" su to izborili četvrtom ubedljivom pobedom, ovaj put stradala je Australija sa 11:2 (2:2, 2:0, 5:0, 2:0).

Tim Vladimira Vujasinovića su sa po dva gola predvodili Tankosić, Lukić i Radojević, a po gol su postigli Tomić, Gvozdanović, Drašović, Radonjić i Velkić.

Australija je bila ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini, ali njen drugi gol u sedmom minutu susreta joj je bio i poslednji na meču.

U naredne tri četvrtine odbrama Srbije je funkcionisala besprekorno, golovima Gvozdanovića i Radojevića duplira prednost na 4:2 pred poluvreme, a onda "potapa" rivala sa 5:0 u trećem kvartalu.

Srbija ima slobodan dan u četvrtak, a zatim će u četvrtfinalu igrati najverovatnije sa pobedikom duela Rusija – Italija.

Za sada sve ide prema planu.

Juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je u sredu još jednu ubedljivu pobedu na Svetskom prvenstvu, kojom je obezbedila prvo mesto uoči četvrtfinala.

Izabranici Vladimira Vujasinovića bez problema su pobedili i četvrtog rivala, Australiju - 11:2 (2:2, 2:0, 5:0, 2:0).

Četvrtom pobedom u grupi, srpske nade tako su direktno ušle u eliminacije, koje su zakazane za petak.

Australija je bila ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini današnjeg susreta. Kako je izgledao dalji tok meča pokazuje i slikovit podatak: drugi gol "kengura" u sedmom minutu bio je i poslednji koji su postigli na utakmici.

Pred oko 400 posetilaca bazena Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", kapicu Srbije nosili su: Filipović, Tankosić 2, Tomić 1, Lukić 2, Vučinić, Gvozdanović 1, Drašović 1, Toholj, Janković, Radojević 2, Radonjić 1, Velkić 1 i Belopavlović.

Četvrtak je, dakle, slobodan dan, a rival naše selekcije u četvrtfinalu najverovatnije će biti pobednik meča Rusija - Italija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar