Najinteligentniji - LBJ, Pol, Grin, Kari, pa Jokić!

Nikola Jokić kupi sve više i više priznanja i simpatija među poznatim NBA magizinima, koji ga svrstavaju među najbolje igrač u ligi u različitim kategorijama.

  • Sport
  • Košarka


Pre nekoliko dana sajt "Fadeaway world" objavio je listu deset najnesebičnijih igrača u najjačoj ligi na svetu, gde naš Nikola zauzima visoko četvrto mesto.

Sada, isti taj portal napravio je novi poredak, ali igrača koji su najpametniji, odnosno najinteligentniji u ligi, tj. igrači koji imaju najveći "IQ".

Za razliku od prethodnog teksta o nesebičnim igračima, gde je "učestvovalo" deset igrača, lista je skraćen na pet, a Nikola Jokić ponovo se našao među najboljim igračima u ligi.

Srpski košarkaš zauzima peto mesto i pisac članka ima veoma visoko mišljenje o njemu. On navodi da od kada zna za Lebrona, da mu je on na samom vrhu igrača, međutim to polako postaje i momak i Denvera.

Jokić se već nametnuo kao najbolji asistenat u ligi među visokim igračima. Odlično čita sitauacije i razne načine pronalazi igrače, nebitno da li je to pâs iza leđa, preko glave ili jednostavno daodavanje igraču koji mu utrčava.

Nikola je odličan i kao poenter, pošto mu je procenat za dva poena bio 57,8, dok mu je prosek sa distance od oko pet metara do linije za tri poena bio neverovatnih 55,2 odsto.

Njegovo brzo i dobro razmišljanje dozvoljava mu da dobro čita odbranu, a to govori podatak da mu je ofanzivni rejting bio sedmi najbolji u ligi.

"Inteligentniji" od Jokića u NBA su samo superstarovi Stefen Kari se nalazi na četvrtom mestu, Drejmond Grin trećem, Kris Pol zauzima drugo mesto, dok je neprikosnoven Lebron Džejms.

Izvor: B92

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Realista

12.08.2017 21:10

Previše veličate Jokića. Ima jednu sasvim dobru sezonu iza sebe, ali moraće još dobro da se oznoji ako misli da zaista bude u istoj rečenici sa navedenim igračima.

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.