Danas počinje Sabor trubača

Dragačevski sabor trubača u Guči počinje danas, a ovaj muzički festival zvanično će biti otvoren sutra kada će biti podignuta saborska zastava kod Spomenika trubaču.

Srbija 09.08.2017 | 08:52
Danas počinje Sabor trubača
Guča će od danas do nedjelje, 13. avgusta, biti muzička pozornica na kojoj će se neprestano smjenjivati najbolji trubački orkestri Srbije.

U nedjelju, na zatvaranju festivala, koncert će održati Goran Bregović i "Bijelo dugme", a pored tradicionalnog takmičenja trubačkih orkestara, na 57. Saboru u Guči solističke koncerte održaće majstori trube i prošlogodišnji pobjednici.

Tokom održavanja sabora predviđen je i koncert mladog, talentovanog Marka Gligorijevića koji je pobrao najveće simpatije publike i na prošlom saboru dobio nagradu publike za Prvu trubu.

Programom je predviđeno održavanje polufinalnog takmičenja seniorskih trubačkih orkestara, a četiri orkestra boriće se za mjesto u finalnom takmičenju koje će biti održano u subotu, 12. avgusta, u 20.00 časova.

Ovogodišnji domaćin Sabora je Aleksić Miroljub, vlasnik "Pionira" iz Subotice i firme "Alfa" iz Vranja.

"Večernje novosti" će i ove godine dodijeliti "Zlatnu trubu" najpopularnijem trubaču na Saboru, prema ocjeni žirija publike.

Organizatori i turistički radnici kažu da vlada mnogo veća zainteresovanost gostiju za ovogodišnji sabor, nego prethodnih pet godina.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Isto samo malo drugacije

09.08.2017 12:26

Opet isti na zatvaranju, može li neko mlađi nekad?

ODGOVORITE