SP: Čehinja šampionka u bacanju koplja!

Zlato za Van Nikerka i Bosa! Južnoafrički atletičar Vejd Van Nikerk osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu. Van Nikerk usporio i sprečio novi svetski rekord! Fantastična trka sjajnog Vejda van Nikerka iz Južnoafričke Republike. Češka atletičarka Barbora Špotakova nova je svetska prvakinja u bacanju koplja, pošto je trijumfovala u finalu na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Ostali sportovi 09.08.2017 | 09:45
SP: Čehinja šampionka u bacanju koplja!
Špotakova je u drugoj seriji finala koplje bacila 66,76 metara, što se kasnije ispostavilo da joj je dovoljno za zlato.

Srebrnu medalju osvojila je Kineskinja Lingvei Li sa bačenih 66,25 metara, što joj je novi lični rekord.

Bronzanim odličjem okitila se Huihui Liju sa rezultatom od 65 metara i 26 centimetara, a olimpijska šampiona Hrvatica Sara Kolak zauzela je četvrto mesto sa 64,95.

Južnoafrički atletičar Vejd Van Nikerk osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

On je finalnu trku završio u vremenu od 43,98 stotinke.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Stiven Gardiner sa Bahama koji je bio 43 stotinke iza pobednika.

Bronzanu medalju osvojio je Abdalelah Harun iz Katra sa pola sekunde zaostatka za pobednikom. 

Jedan od glavnih favorita za osvajanje medalje Isak Makvala propustio je finalnu trku zbog trovanja hranom u zvaničnom hotelu Svetskog prvenstva. 

Južnoafrički atletičar Vejd van Nikerk osvojio je ovog utorka zlatnu medalju u trci na 400 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu!

On je finalnu trku završio u vremenu od 43,98 stotinke, što je 95 stotinki sporije od njegovog rezultata na Olimpijskim igrama, kada je "skinuo" rekord Majkla Džonsona (43.18), ali utisak je da je mogao i do boljeg vremena da je imao bolju konkurenciju i da nije usporio na kraju...



Sa druge strane, na druplo dužoj distanci, francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos pobedio je u finalnoj trci na 800 metara. 

On je do zlatnog odličja došao najboljim ličnim vremenom u sezoni za minut, 44 sekunde i 67 stotinki. 

Srebrna medalja pripala je Poljaku Adamu Kščotu, koji je zaostajao 28 stotinki, dok je bronzano odličje pripalo Kipjegonu Betu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar