Nagrada "Kapetan Miša" u Osečini

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za podvige u preduzetništvu, kao i doprinos razvoju kraja i države, koju dodeljuju Univerzitet u Novom Sadu, Privredna komora Srbije i „Medija Invent“ iz Novog Sada stigla je u Osečinu, lepu varoš u središtu Podgorine, u Samostalnu zanatsku radnju Jove Sekulića „Joma plast“.

Srbija 08.08.2017 | 16:10
Nagrada "Kapetan Miša" u Osečini
Ova porodična radnja, odavno je, pomerila granice u poslovanju i radu, i tehničko-tehnološki i po prodaju opreme koju radi od plastike, koja ide „kao alva“ i na tržišta država nastalih raspadom nekadašnje SFRJ, od Sežane do Đevđelije. Oni prave, u doslovnom smislu, džinovske elemente od plastike za potrebe vodoprivrede, poljoprivrede, petrohemijske industrije i sve što se može da zamisli od tog materijala, što požele kupci, od bazena za kupanje do opreme za fermentaciju voća.

-Imamo dobre majstore i stručnjake, među kojima je i moj sin Nenad, diplomirani inženjer, koji je bio sjajan student i redak mladić koji se, posle školovanja, vratio u rodnu Osečinu - kaže ponosno domaćin Jovo Sekulić, koji je u preduzetničke vode otišao pre deceniju i po sa suprugom, decom i majstorima i stručnjacima koje je okupio i za koje nema tajne što se plastike tiče.



-U zemlji i van nje poznati smo, ne samo po kvalitetu onoga što radimo, već i po tome što držimo reč, verujemo ljudima kao i oni nama. Nedavno smo se, preko mejlova i telefona, dogovorili za posao vredan oko 50.000 evra sa kupcem iz Busovače, čiji je vlasnik Bošnjak.-

Odvezli smo opremu i sve nam je pošteno plaćeno. Neki su se čudili kako, za tako velike pare, verujemo na reč. Pa, mi smo domaćini, nismo iz priča taze gazda.



Sekulići su, po onome što rade, u samum vrhu te struke, ne samo u Srbiji. Narudžbine neprestano stižu i iz inostranstva. Uz širenje tržišta, prirodna su ulaganja u alat i opremu. Firma nikada ni dinara nije dobila iz državne ili lokalne kase za podsticaj. Čak muku muče da reše put do hale u Osečini!



- Najsrećniji smo što je naš rad, prilika da i drugi rade i zarade kroz cikluse posla kojim se bavimo, jer to je društvemo odgovoran rad kad i ljudi iz vašeg okruženja mogu da rade i solidno zarade - kaže domaćin Jovo Sekulić, koji je kupio zemljište na još jednoj lokaciji, „jer nema smisla da se posao na širi, ako su stvoreni uslovi za prodaju na valjanom tržištu gde su se dokazali i kao biznismeni i kao ljudi, što je jako važno. -

(BN televizija/V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar