Vratio 50.000 €, a nagrađen sa...?

Obilaskom kafića na Banovom brdu u Beogradu u kojem radi, Jugoslav Čukić započinje svaku noćnu smenu. Kao noćni čuvar dužan je da pretrese svaki kutak lokala i upravo tako pre nedelju dana pronašao je skoro 50. 000 evra, zaboravljenih u bašti kafića, slučajno i nadohvat ruke svim prolaznicima.

Srbija 08.08.2017 | 07:48
Vratio 50.000 €, a nagrađen sa...?
"Uzmem torbu i kad sam video onoliko novca, zatvorio sam je i uneo unutra da ponovo pogledam da nije droga ili neko oružje. Svašta se dešava. Pogledam ponovo. Samo novac, znoj me oblio. Posle par sati dolazi čovek i pita da li je zaboravio ovde torbu. Ja mu rekao da jeste i izvadim torbu. On je uzeo, na brzinu prebrojao i kaže: U redu je, hvala i doviđenja", ispričao je Jugoslav Čukić za RTS.

Umesto nagrade, tek nešto ljubaznije hvala, ovaj pošteni nalazač sa Banovog brda dobio je kada je prošle godine vratio tek nešto manju sumu.

"Bilo je par hiljada švajcarskih franaka, dve karte za Cirih i sva dokumenta. Uzmem ličnu kartu i preko 988 ga nađem", objašnjava Čukić.

Reakcije ljudi su, kaže, podeljene. Ipak, on se nije dvoumio. Ni tada, a ni sada.

"Stvarno nikad u životu nisam pomislio... Ja sam mogao da napunim šleper sa mobilnim telefonima koliko sam ih našao i vratio. Nikada tuđe nisam želeo da uzmem pa makar bio gladan", stiče pošteni pronalazač sa Banovog brda.

A pamti i te kako bolja vremena. Taj gospodin snažnih principa po zanimanju je mašinski inženjer. Nakon raspada rakovičkog „Jugostroja“, ostao je bez posla. Zaposlio se kao čuvar i sada je, nada se, na godinu dana do penzije.

Odgaja i sedamnaestogodišnju unuku, koja živi sa njim i za koju, kaže, mora uvek da ima. Ali pošteno, i na pravi način, pa ko nagradi – nagradi.

(RTS)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milo

08.08.2017 05:59

Svaka cast kad ima takvih ljudi.

ODGOVORITE
Name

Kruna1

08.08.2017 06:14

Kud se meni ne posreći da nađem ovako.

Name

Re Milo

08.08.2017 06:15

Jel ovih što vrate ili onih nezahvalnih

ODGOVORITE
Name

Mika

08.08.2017 06:55

Rijeti su ovakvi Ljudi, kapa do poda Gospodine. Šta reći, neka se crkvenjaci ugledaju na ovog Čovjeka.

ODGOVORITE
Name

08.08.2017 07:29

Sve pohvale cestitom covjeku.

ODGOVORITE
Name

BOBA

08.08.2017 09:53

TO JE KAO DROGA. ZAŠTO GOSPODIN TO NIJE PRIJAVIO U POLICIJU DA SE ISPITA KOJE TAJ KOJI NOSA STO HILJADA MARAKA PO KAFIĆU. ZA ME NE TAJ ČOVIJEK NIJE URADIO DOBRO DJELO. TO SU ŠVERCERI KOJI NOSE PARE PO TORBAMA. ZNATE LI VI KOLIKO JE STO HILJADA MARAKA SVI IZGLEDA ŽIVE U ŠVICARSKOJ PA KAO NE ČUDE SE VEĆ PRIČA SE OKREĆE NA DRUGU STRANU DA LJUDIMA KAO BUDE ZANIMLJIVO I DA DOTIČNI KAO ISPADNE DOBAR ČOVIJEK.SMIJEŠNO.

ODGOVORITE
Name

@

08.08.2017 18:39

U pravu si ...Malo ko zna,a tacno je-kada se kod lica nadje kolicina novca veca od 10 000 maraka,policajci imaju pravo utvrditi porijeklo.TO NEK SE ZNA....Isto tako na granicama....Jos ako se utvrdi da lice koje raspolaze s ogromnom sumom novca nema pokrice u vlasnistvu,u smislu posla kojim se bavi(primjera radi zvanicno na Birou,a ima 2-3 auta,nekretnine i veliku kolicinu novca bez zakonskog pokrica) moze biti u najmanju ruku priveden na inf razgovor.Hajde ako smije,nek proba u EU unijet tu torbicu tako,pa da mu nadju.....