Nadal: Psihički dio nije problem, ako voliš tenis!

Rafael Nadal bi posle Rodžers kupa mogao da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

Tenis 09.08.2017 | 11:15
Nadal: Psihički dio nije problem, ako voliš tenis!
Španac ima samo 285 bodova manje od trenutnog broja 1 Endija Marija, koji neće igrati u Montrealu.

"Ni ne razmišljam o tome. Samo se trudim da budem spreman na pravi način, to je sve. Turdim se da igram na način na koji sam igrao u prvom delu sezone, ako bude šanse, nadam se da ću je iskoristiti", rekao je Nadal.
 
Nadal ima 31 godinu, više od 15 godina je na Turu, a najveći rivali tokom karijere su mu bili Rodžer Federer i Novak Đoković. 

"Na početku karijere tu su bili Endi Rodik, Lejton Hjuin i još nekoliko odličnih igrača. Federer je bio tu, Đoković i Mari su došli malo posle. Davno je to bilo. Jedina razlika u odnosu na taj period je što smo sada stariji. U poslednjih godinu i po došlo je nekoliko sjajnih igrača iz novih generacija, ali takav je sport. Mi volimo ono što radimo. Posedujemo strast prema igranju tenisa, to nam pomaže da budemo profesionalci i da radimo prave stvari na i van terena. Ako si zdrav, mnogo je lakše pratiti sve. Psihička strana nije teška ako voliš sport. Privilegovani smo što radimo i živimo od našeg hobija", rekao je Nadal. 

Španac je ove sezone igrao sedam finala i osvojio četiri turnira, uključujući desetu titulu na Rolan Garosu, a četvrti put u karijeri bi mogao da bude broj 1. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar