Švercuju duvan, obuću, ptice...

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u prvih šest meseci ove godine oduzeli su robu u vrednosti od 2. 564. 963 KM.

Bosna i Hercegovina 07.08.2017 | 09:35
Švercuju duvan, obuću, ptice...
Među oduzetom robom najviše je duvana i duvanskih prerađevina, tekstilnih proizvoda i obuće, putničkih motornih vozila, tehničke robe i delova za automobile. Osim toga, građani BiH često preko granice žele prokrijumčariti golubove, mačke, pse i hranu.

"Ova roba ima karakter privremeno oduzete robe te u tom smislu Uprava za indirektno oporezivanje BiH ne može njom slobodno raspolagati. O konačnoj sudbini privremeno oduzete robe odlučuju nadležni sudovi po osnovu podnesenih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a odluka suda je konačna i obvezujuća za UNO. Za pravosnažno oduzetu robu nadležni sud u presudi navede što će se s predmetnom robom dalje događati, hoće li ona biti uništena, prodana ili nešto treće, a sve u zavisnosti od vrste robe", kazao je za Ratko Kovačević, portparol UNOBiH, piše Klix.

(Klix.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MK

07.08.2017 07:39

ZATO SVAKI CARINIK IMA 2-3 AUTA PORED KUĆE I STAN I VIKENDICU I NIKO NE PITA KAKO A O ODIZIMANJU NEMA NI GOVORA .MA VI STE OBIČNI LIHVARI VAS TREBA DOBRO PROČEŠLJATI

ODGOVORITE
Name

Dil

07.08.2017 10:07

Sva ova prikazivanja o vrijednosti odzete robe su uvelicana najmanje duplo.Oduzeta razna roba se prodaje na crno pogotovo zaplijenjene cigarete,gdje su nestale masine iz ilegalne fabrike cigareta kao i tri slepera cigareta,sta je nastotine unistenih putnickih vozila koja su sva bila u voznom stanju a dijelovi se pridavali kao ludi.Danas ta vozila nisu ni za otpada.O kriminalu u UIO trebao bi jedan podebeo elaborat i pitanje je da li bi se ista poduzelo jer svi ucesnici a ima ih jako puno su zasticeni od strane menadjmenta.UIO=MAFIJA