Dan odluke o izvozu voća i povrća

U Sarajevu je danas dan odluke.

Bosna i Hercegovina 07.08.2017 | 07:30
Dan odluke o izvozu voća i povrća
Ministri trgovine Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije razmotriće zajednički odgovor na odluku Hrvatske da višestruko povisi takse na uvoz voća i povrća iz trećih zemalja.

Prema ranijim izjavama nijedna od zemalja ne isključuje kontramjere, ali se nadaju i reakciji iz Brisela zbog kršenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Uvećanje takse na uvoz voća i povrća dvadesetdva puta Hrvatska je u prethodnim danima pravdala selekcijom najboljih poljoprivrednih proizvoda za svoje građane.

Taj potez osuđuju zemlje regiona uz poruku da Hrvatska time krši SSP, protežira pojedine proizvođače i narušava regionalne ekonomske odnose. Sve detalje pogledajte u nastavku.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

07.08.2017 06:19

Bravo Srbiji što je uvela kontra mjere. Tako se to radi kad te neko hebe u zdrav mozak. Nadam se da će istim putem iči i Makedonija, Crna Gora, Makedonija i BIH.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

07.08.2017 06:50

Koje su to kontra mjere i kada su uvedene? Ništa nije uvedeno,niti Srbija smije išta uvesti bez odobrenja iz Brisela?! Malo se informiši prije nego nešto napišeš. Pa i ovaj tekst koji komentarišeš demantuje taj tvoj komentar. Čitaj kako je napisano , a piši ne kako misliš, nego kako jest.

ODGOVORITE
Name

Geography

07.08.2017 07:24

Kontra mjera koju primjenjuje Srbija za sada je detaljna kontrola robe koja traje i po nekoliko dana a za to vrijeme ti proizvodi počnu propadati pa ih ne mogu prodati i svaka čast za njih ja se nadam da ćemo i mi uvesti istu mjeru ili neku drugu koja će biti danas dogovorena u Sarajevu. Stvarno su više ovi Hrvati pokvareni pa svake godine oni prave neke blokade. Ali treba uvesti mjere da im se to obije o glavu jer više oni izvoze nama nego mi njima

Name

Darko

07.08.2017 07:28

On misli da je to istorija pa izmislja.

Name

Poslednji kineski car

07.08.2017 08:18

Samo su pričali i razmišljali o toj detaljnoj kontroli kao o mogućnosti ali je nisu uveli. Izvor je Konzum ,tj. Idea u Srbiji / Konzum/ gdje kažu da nemaju nikakvih problema sa distrubucijom robe iz Hrvatske.

Name

OTSECENA GRANA

07.08.2017 10:44

ZALOSNO HRVATI ODSEKOSE GRANU NA KOJOJ SU SEDELI A NOVA DOK PORASTE I NJIMA CE PORASTI ROGOVI

ODGOVORITE