Kolinda zove Vučića u Zagreb

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputiće poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da na jesen posjeti Hrvatsku.

Region 07.08.2017 | 07:20
Kolinda zove Vučića u Zagreb
To nezvanično saznaje hrvatski “Jutarnji list” iz krugova bliskih hrvatskoj predsjednici.

U predsjedničkom ofisu na Pantovčaku procjenjuju da su ”sazrijeli uslovi” za posjetu, a po protokolu ”na redu” je, navodi list, da srpski predsjednik posjeti Zagreb.

“Jutarnji list” piše da je od ranije poznato da je Grabar-Kitarović odbila da pozove bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića nakon njegove izjave da je legitimno to što u programu nekih srpskih stranaka stoji da im je cilj granica Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica.

Kako navodi list, nakon te izjave u Sarajevu predsjednica Hrvatske je donijela konačnu odluku da Nikolić neće biti službeno pozvan, iako su prije te izjave dvije kancelarije pripremale i dogovarale njegovu posjetu.

U međuvremenu je, podsjeća hrvatski dnevnik, Vučić, dok je još bio premijer, uputio poziv i predsednici i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da posjete Srbiju ”kada žele”, a Grabar-Kitarović je otišla u Beograd na inauguraciju srpskog predsjednika gdje je bila vrlo srdačno dočekana.

“Jutarnji list” piše da je sam Vučić pokazao želju da se ide u smjeru normalizacije hrvatsko-srpskih odnosa, a jedan od važnih koraka u tom smislu je bio i susret u Hrvatskoj i Srbiji, te potpisivanje deklaracije o unapređenju odnosa u Subotici u kojoj su Grabar-Kitarović i sadašnji predsjednik Srbije detektovali u kom smjeru ta normalizacija treba da ide.

(Jutarnji list)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Re

07.08.2017 05:30

Da nece i oni crtati nove granice. Nesto ona puno oko vucka.

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

07.08.2017 05:47

"Сазрели су услови"? То би требало значити да Вучић признаје 'рваЦку до Земуна???

ODGOVORITE
Name

hrvati su...

07.08.2017 06:20

... (S)azreli za preispitivanje njihovog nastanka i nedjela koje su pocinili u 20. vijeku - to bi bilo od interesa za ukupnu svjetsku civilizaciju.

ODGOVORITE
Name

Tihi

07.08.2017 10:32

Neka ju pita gospodin Vucic,kad misli platiti ljudima stanarska prava,jer oni su za njega glasali i doneli mu pobedu,zato sto ih je slagao po 50 put,

ODGOVORITE
Name

Cetinjanin

07.08.2017 19:01

Da sleti na aerodrom sto nosi ime ratnog zlocinca Tudjmana? Ne bi vala iso

ODGOVORITE