Moto GP: Španci pokorili Brno!

Markes, Pedrosa, Vinjales! Španski motociklisti dominirali su na VN Češke u Moto GP šampionatu, u Brnu je u nedelju pobedio Mark Markes ispred Danija Pedrose i Maverika Vinjalesa.

Ostali sportovi 06.08.2017 | 16:30
Moto GP: Španci pokorili Brno!
Markes je ostvario drugu uzastopnu pobedu, treću ukupno u šampionatu i povećao prednost u generalnom plasmanu.

Vozač Honde ima 14 bodova više od Jamahinog aduta Vinjalesa, dok je treći Andrea Doviciozo, ispred Valentija Rosija.

Kiša uz sunce u Brnu je režirala dramatičan start, većina vozača je krenula na tvrdim gumama za mokro, osim Markesa, koji je ostao na mekim pozadi. 

To ga je koštalo prve pozicije na startu trke koju je preuzeo agresivni Horhe Lorenco u petoj krivini, ali je brzo ispustio zbog loše taktike za suvo vreme. Pratili su ga Rosi, Doviciozo i Zarko, a "Doktor" preuzima čelo u četvrtom krugu, a Lorenco isprada iz prvih deset. 

Međutim, Markes je u međuvremenu rizičnom taktikom prvi prešao sa guma za mokro na slikove za suvo vreme, što se ispostavilo kao genijalan potez.

Staza se u međuvremenu osušila, ekspresno je smanjivao zaostatak, te ubrzo se vratio na prvo mesto karavana. Rosi je zbog dugog zadržavanja u boksu pao na deveto mesto.

Španac je nastavio u sjajnom tempu i vrlo brzo je stekao 20 sekundi prednosti, da bi na kraju do 32. Moto GP pobede u karijeri stigao sa 12,4s ispred timskog kolege Pedrose.

Iza njega je stigao Vinjales, dok je četvrto mesto osvojio Rosi, prestigavši u završnici prošlogodišnjeg pobednika Kračloa.

Doviciozo je završio kao šesti, sedmi je bio Danilo Petruči, osmi Aleš Espargaro, deveti njegov brat Pol, a prvih deset zaokružio je Jonaas Folger, iako je imao dva pit-stopa u roku od dva kruga.

Lorenco je na kraju trku završio na tek 15. poziciji.

Sledeća trka Moto GP šampionata vozi se narednog vikenda u austrijskom Špilbergu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar