Ipak si ti pravi šampion!

London je klicao, šampion je kleknuo, a Bolt. . .  "Kako da odem nezadovoljan?!", nasmejan je bio najveći svih vremena nakon svoje poslednje "stotke". Niko nikad kao Bolt! Subota kad je otišao Jusa. . . ! Doviđenja, legendo!

Ostali sportovi 06.08.2017 | 21:45
Ipak si ti pravi šampion!
Džastin Getlin priredio je senzaciju i u subotu pokvario doživljaj skoro svim ljubiteljima atletike.

Amerikanac je pobedio Juseina Bolta u poslednjoj trci Jamajčanina na 100 metara i tako razočarao ceo svet, koji na oproštaju najvećeg u istoriji nije doživeo da ga još jednom vidi sa zlatom "stotke".

Ipak, "Gromovnik" nije bio razočaran.

"Dokazao sam već svetu da sam jedan od najvećih sportista. Mislim da ovo neće promeniti bilo šta. Uradio sam svoje kao atletičar, podigao sam ovaj spot i šou postaje sve bolji. Ne mogu biti previše razočaran. Dao sam sve od sebe. Teško je biti tužan uz energiju koju mi je publika pružila. Ostali su i vikali su i navijali su", nasmejao se Bolt.

Na tribinama je bilo 56.000 gledalaca i kao jedan navijali su za čoveka koji je 2009. istrčao 100 metara 9,58 sekundi.

"Stvorio sam sebi mali pritisak, jer sam znao da bih mogao da imam problem ako ne krenem dobro i ako ne uđem u trku kako bi trebalo. Malo sam previše zaostao i u toj situaciji pomislio sam u sebi 'moraću da se vratim u trku što pre' Na kraju, to nije bilo dovoljno", dodao je Bolt, koji je završio kao treći.

Šampionu, Getlinu, pružio je ruku.

"Čestitao sam mu i rekao sam mu 'Svaka čast'", dodao je veliki šampion, koji će karijeru završiti sledeće subote, u štafeti 4x100 metara.

Jusein Bolt je na Svetskom prvenstvu u Londonu poslednji put u karijeri trčao na 100 metara i predao je krunu Amerikancu Džastinu Getlinu. Ipak, i publika i rivali su posle trke oduševljeno aplaudirali možda i najboljem atletičaru svih vremena.

I ne samo to, klanjali su mu se svi odreda i skandirali njegovo ime.

Jer, to što je on uradio i podario ljubiteljima sporta poslednjih godina, može da se meri sa onim što je radio Majkl Džordan u košarci, a Pele i Dijego Maradona u fudbalu. Bez preterivanja.

Pitanje je da li će se ikad opet u svetu atletiku pojaviti neko kao što je Bolt, čovek koji je, podsetimo, osvojio osam olimpijskih i 11 svetskih zlata.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar