SP - juniori: Srbi krenuli sjajno razbivši ''Gaučose''!

Juniori Srbije ubedljivi na startu SP u Beogradu! Juniorska vaterpolo reprezentacije Srbije ubedljivo je pobedila Argentinu 25:6 na startu Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu.  Argentinci nedorasli mladim "delfinima"!

Ostali sportovi 06.08.2017 | 09:30
SP - juniori: Srbi krenuli sjajno razbivši ''Gaučose''!
Ekipa Vladimira Vujasinovića je dominirala od starta meča i u prvom poluvremenu postigli 16 golova, a na celom meču je realizovala 25 od 34 šuta.

Srbiju su predvodili Lukić, Vučinić, Radojević i Radonjić sa po četiri gola, dok je u Argentini najefikasniji bio Provenzano sa tri pogotka.

"Delfinčići" su slobodni u nedelju.

U međuvremenu, ženska juniorska selekcija je poražena od Holandije i Australije sa po 12:7 i zauzela peto mesto na turniru. U prvom meču su najefikasnije bile Josifović i Novaković sa po dva gola, a u drugom su Švec, Josifović i Novaković. Tako Srbija ima tri poraza u prva tri meča, jer je na premijeri izgubila od Rusije 12:9.

Izabranici Vladimira Vujasinovića "demolirali" su Argentinu u meču prvog kola C grupe Svetskog juniorskog prvenstva, koje je u subotu počelo na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu.

Srbija je na poluvremenu vodila čak 16:1, zatim 21:2, da bi posle laganije igre u finišu meča gosti iz Južne Amerike ublažili poraz na 25:6 (8:1, 8:0, 5:2, 4:3).

Nikola Lukić, Đorđe Vučinić, Filip Radojević i Nikola Radonjić bili su najefikasniji u našem timu sa po četiri pogotka.

Srbija se u ponedeljak od 17.50 časova sastaje sa Kinom, koja je na startu izgubila od Australije 14:4.

OSTALI REZULTATI:

Grupa A

Grčka - Portoriko 26:1
Rusija - Iran 19:2

Grupa B

Španija - Japan 20:11
Crna Gora - Hrvatska 6:9

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar