Kupači spasili oca i kćerku

Na kupalištu na reci Uni u blizini tvrđave Stari grad Ostrožac kod Cazina u sredu se odvijala prava drama, a zahvaljujući građanima, spašeni su životi Irfana Durakovića i njegove 12-godišnje ćerke.

Bosna i Hercegovina 05.08.2017 | 11:10
Kupači spasili oca i kćerku
Prema informacijama očevidaca, 12-godišnja devojčica počela se utapati u Uni da bi ubrzo nakon toga za njom skočio njen otac Irfan, koji ne zna plivati, piše Avaz.ba.
 
Tada je počelo dramatično spašavanje, jer su brzaci reke Une oca i ćerku počeli da odvlače.

- U minuti su nestali u brzoj vodi, a kako su to videli drugi kupači, veliki broj njih je skočio kako bi spasao oca i ćerku. Prvo je nađena devojčica, koja je bila bez svesti pa je brzom intervencijom i reanimacijom usledio njen prvi udisaj pa i plač. Nakon pet minuta, pronađen je otac, koga smo oživljavali i do sedam minuta, nakon čega je uspešno vraćen u život - ispričao je Amil Bišćanin, koji je prisustvovao događaju.

Mustafa Huskić iz Cazina, zajedno sa Sanelom Delićem, među prvima je uskočio u Unu da spasi oca i ćerku.

- Sve se dešavalo brzo. Bio sam u vodi i primetio sam da se nešto zbiva, vika i galama. Odmah sam krenuo u spasavanje zajedno s još nekoliko ljudi. Hvala Bogu, sve se dobro završilo - kazao je Huskić.

Drami na kupalištu prisustvovala je i Rezija Jonuzović, koja je u više navrata pokušavala da pozove Hitnu pomoć.

- Prisustvovala sam borbi za dva života, hvala ljudima koji su nadljudskim snagama spasili oca i ćerku. Zvala sam Hitnu pomoć, tri puta su mi rekli da sačekam, da ne mogu pričati, a kada ih je pozvao moj muž, rekli su da to nije njihova opština. Na kraju smo pozvali policiju i oni su, onda, zvali Hitnu i tek su tad došli. Još jednom čestitam hrabrim spasiocima - govori Jonuzović.

Sretni što su spasili oca i devojčicu, kupači koji su učestvovali u njihovom izvlačenju iz Une i oživljavanju na obali na kraju su se grlili od sreće.

Na mestu događaja bili su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su uzeli izjave od prisutnih plivača, kao i Hitna pomoć. Otac i ćerka prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gde su zadržani na lečenju.

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Нешо

05.08.2017 11:05

Свака част људи...

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

05.08.2017 11:24

Свака част храбрим људима! А те идиоте из Хитне помоћи треба јавно именовати и одмах отпустити без права запошљавања у Здравству и запослити младе, некорумпиране и поштене докторе и техничаре!

ODGOVORITE
Name

Re

05.08.2017 11:29

E ovo je reći junaštvo. svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Dilber

05.08.2017 11:58

Čuj gluposti uzeli izjave zašto zbog čega sve ok sve se dobro završilo.Sta sad će MUP istragu pravit kako se to desilo.

ODGOVORITE
Name

Kalesija

05.08.2017 15:35

bravo za sve

ODGOVORITE
Name

Ja

05.08.2017 22:43

svaka čast svima kakav lijep završetak drame bravo bravo bravo

ODGOVORITE
Name

Zmaj

09.08.2017 19:30

Svima kupačima Velike čestitke i Pozdrav!!!;,svima koji su učestvovali u spašavanju,i pomoći Ocu i Djevojčici,Ljudi tako bi se trebalo pomagati, Svaka Čast. Da nije samo politčara bilo bi puno Humanosti u ovoj napaćenoj Zemlji.Neka vam je sa srećom.

ODGOVORITE