GP - Subota u 9 časova: Srbija - Brazil, za finale!

Najbolje srpske odbojkašice igraće za finale Gran prija protiv Južnoamerikanki.  Kina se sastaje sa Italijom posle ogorčene bitke sa Holanđankama koja je završena rezultatom 3:2 u korist Kineskinja.

Ostali sportovi 04.08.2017 | 19:30
GP - Subota u 9 časova: Srbija - Brazil, za finale!
Naše odbojkašice nemaju vremena za predah. One će posle pobede u meču protiv Itaije od  3:1, po setovima 25:18, 25:19, 16:25 i 27:25 i tako osvojenog prvog mesta u Grupi K u polufinalu finalnog turnira Gran Prija u Nanđingu igrati sa reprezentacijom Brazila u 9.00, dok će od 14.00 časova igrati selekcije Italije i Kine.

"Kada se pobedi Italija, koja na ovom takmičenju igra zaista dobro, moramo da budemo zadovoljni. S druge strane, opet smo jedan deo meča igrali zaista dobro, a jedan sa velikim padom u igri... Moguće da je to bilo uslovljeno i velikim brojem izmena i praktično sve igrače pustili da osete teren pred polufinale. Nadam se da ćemo u borbi za finale, bez obzira na rivala, odigrati jednu ozbiljnu utakmicu i pokazati našu najbolju odbojku", rekao je selektor naše reprezentacije, Zoran Terzić nakon meča sa Italijom.

Kada je reč o meču Holandije i Kine, bitno je reći da Holanđanke nisu iskoristile četiri meč lopte za konačnih 3:2 u korist Kine. Imale su vođstvo od 14:10, ali domaće odbojkašice su do ovog rezultata stigle u uzbudljivoj završnici, a kako je bilo, najbolje govore rezultati po setovima 25:23, 23:25, 25:23, 20:25, 18:16.

U uvodnoj fazi završnog turnira u Nanđingu osvojeno je prvo mesto grupe. Sada je cilj medalja.

Izabranice Zorana Terzića igraće u subotu ujutro (9 časova) protiv Brazilki, s obzirom na to da je Kina danas pobedila Holandiju 3:2.

"O Brazilu ne treba trošiti reči. To je aktuelni osvajač Gran prija i ekipa koja svake godine beleži velike uspehe. Tu su u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre, ali sa igračicama koje su poznate, koje nisu mlade, nove. Uvek su na užem ili širem spisku reprezentacije. Treba očekivati tešku utakmicu i na osnovu onoga što smo već igrali u Gran priju. Verovatno su naše dve ekipe 'tu negde' po kvalitetu, a nadam se da imamo pre svega snage i koncentracije da tokom meča odigramo dobro", rekao je selektor.

Terzić veruje u trijumf, uz određene uslove.

"Opet, bez obzira na kvalitet Brazila, ako budemo igrali skoncentrisano, ako budemo poštovali neke stvari na terenu, mislim da imamo jaču ekipu i da možemo da pobedimo Brazil", dodao je šef struke olimpijskih vicešampionki.

U drugom finalu, od 14 časova, igraće Kina i Italija. Finale je zakazano za nedelju.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar