GP: Srbija preko Italije do polufinala s prvog mjesta!

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju sa 3:1 (25:18, 25:19, 16:25, 27:25) i sa prvog mesta u grupi plasirala se u polufinale Grand Prija.  Ekipa Zorana Terzića pobedom nad Italijom obezbedila prvo mesto u grupi K završnog turnira Gran prija u Nanđingu.

Ostali sportovi 04.08.2017 | 12:00
GP: Srbija preko Italije do polufinala s prvog mjesta!
Srbija je još u četvrtak, posle pobede Italijanki nad selekcijom SAD, obezbedila polufinale, pa je današnji meč odlučivao o prvom mestu u Grupi K.

Izabranice Zorana Terzića će u polufinalu igrati protiv drugoplasirana ekipe iz Grupe J u kojoj su Kina, Brazil i Holandija.

Najefikasnija u meču bila je Tijana Bošković sa 16 poena, Ana Bjelica je poentirala 12 puta, dok je Bojana Milenković upisala 10 poena. 



Odbojkašice Srbije odradile su dobar posao u grupi K završnog turnira Gran prija u Nanđingu. Upisale su i drugi trijumf i kao prvoplasirana ekipa izborile plasman u polufinale Fajnal siksa.

Izabranice selektora Zorana Terzića u drugom meču su pobedile Italiju rezultatom 3:1, po setovima 25:18, 25:19, 16:25, 27:25.

Srbija je, slično kao na meču protiv ekipe SAD ubedljivo dobila prva dva seta, a onda opet pala u igri, i izgubila naredni. Bila je na korak da ponovi scenario iz prvog meča, kada je ostvarila trijumf u maksimalnih pet setova, ali su se trgle u finišu četvrtog.

Italijanke su imale prednost od četiri poena (22:18), kada je Srbija žestoko uzvratila i serijom 6:0 stigla do preokreta (24:22). To je učinila pošto je selektor Zoran Terzić zbog prigovora zaradio žuti karton. Italija je nakratko uspela da održi nadu, ali su Srpkinje potom zadale završni udarac.



Najefikasnije u redovima srpskog tima, u kojem su odmarale Brankica Mihajlović i Sanja Malagurski, bile su Tijana Bošković sa 16 poena, Ana Bjelica upisala je 12, Bojana Milenković 10, a Stefana Veljković devet.

Kod Italijanki najubedljivija je bila Indre Sorokaite sa 22 poena.

Srbija će sutra od 14 časova po srednjeevropskom igrati polufinale u Nanđingu, ali će imena drugoplasiranog rivala iz grupe J saznati kasnije tek posle drugog meča današnjeg dana u kojem se sastaju Kina i Holandija.

U toj grupi nastupa i selekcija Brazila, koja je takođe u igri za drugo mesto. Pred odlučujući meč na tabeli vodi Kina sa 3 boda, ispred Brazila, koji ima dva, i Holandije koja je osvojila jedan bod.

Prvo polufinale na programu je u subotu od devet časova po srednjeevropskom vremenu i u njemu će se sastati prvoplasirana ekipa grupe J  i drugoplasirana iz grupe K, odnosno Italija, dok je finale zakazano za nedelju od 14 sati.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar