Analiza: Gube li teniseri dah?!

Sve češće događa se da vodeći teniseri sveta otkazuju učešća na turnirima, odlaze na pauze, dugo pokušavaju da izađu iz povreda. . .

Tenis 05.08.2017 | 23:30
Analiza: Gube li teniseri dah?!
ATP sezona, kada su vodeći teniseri sveta u pitanju, biće nastavljena 7. avgusta šestim od ukupno devet Masters turnira u sezoni.

Ove godine, kanadski Rodžers kup za muškarce održava se u Montrealu (dok će dame igrati u Torontu), a četiri dana pre nego odskoči prva loptica u Uniprix centru već je poznato da neće učestvovati trojica od prve šestorice na svetu - Sten Vavrinka, Novak Đoković i Marin Čilić.

Njihova mesta popunjena su naknadnim pozivima za Kajla Edmunda, Kevina Andersona i Danila Medvedeva.

Ako tome dodamo da su otkazali Fabio Fonjini, Martin Kližan i Žil Simon, nameće se logično pitanje mogu li današnji teniseri da izdrže tempo koji diktira ATP i da li određeni turniri tokom godine ispaštaju zbog termina koji im je dodeljen.

Organizatori 4.178.500 dolara vrednog turnira pribojavaju se da bi još neke od zvezda muškog tenisa mogle da otkažu učešće, a gorkom ukusu doprinosi i činjenica da neće biti ni branioca titule, koja je ostala upražnjena posle Đokovićeve odluke da napravi pauzu do početka 2018. godine.

Pre godinu dana u ovo vreme, Novak Đoković bio je aktuelni osvajač šest od devet Masters turnira, a kada bude završen predstojeći Rodžers kup u Montrealu naš as neće više imati status branioca titule ni na jednom od turnira iz Serije 1000.

Poslednji u nizu otkaza stigao je od finaliste Vimbldona, Čilića, koji će vrlo brzo - već 12. avgusta - biti u ulozi branioca trofeja na Mastersu u Sinsinatiju, gde je pre godinu dana pobedio Endija Mareja u finalu 6:4, 7:5

"S velikim žaljenjem moram da objavim odluku da neću biti u prilici da nastupim na predstojećem turniru iz serije ATP Masters 1000 u Montrealu, koji je na rasporedu sledeće nedelje. Do poslednjeg trenutka sam se nadao da će se situacija popraviti, ali prisiljen sam da odustanem od nastupa", rekao je Čilić.

On je naveo da je tokom Vimbldona imao problema s povredom noge, da povreda još nije sanirana, odnosno da terapija i dalje traje.

"Ide na bolje, ali sporije nego što bih želeo", dodao je šesti teniser sveta.

"Verujem da ne treba da naglašavam koliko mi je žao što ne mogu da učestvujem, nakon što sam poslednjih meseci igrao odličan tenis i drugi put u karijeri ušao u finale grend slem turnira. Montreal je jedno od najvećih takmičenja tokom godine, trebalo da bude moj prvi turnir nakon finala Vimbldona i to je još više otežalo odluku", naveo je Čilić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar