GP: Italijanke poslale Srpkinje u polufinale!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale finalnog turnira Gran prija u Nanđingu.  Odbojkašice odmarale, ali su stigle do polufinala.  Odbojkašice Srbije nisu nastupale danas na završnom turniru Gran prija u Nanđingu, ali su Italijanke "odradile" posao za njih.

Ostali sportovi 03.08.2017 | 15:45
GP: Italijanke poslale Srpkinje u polufinale!
Srpkinje su prošle dalje zahvaljujući pobedi Italije nad SAD sa 3-1 (25:21, 22:25, 25:22, 25:21) u drugom meču Grupe K.

Srbija je u prvoj utakmici Grupe K pobedila SAD sa 3-2, a u petak će od 9 časova po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Italije za prvo mesto u grupi.

U drugoj grupi Kina je u prvom kolu savladala Brazil, koji se u četvrtak sastaje sa Holandijom.

Odbojkašice Srbije izborile su plasman u polufinale završnog turnira Gran prija. Iako su imale slobodan dan, one su obezbedile plasman među četiri najbolje ekipe.

Uradila je to za njih Italija, koja je pobedila selekciju SAD rezultatom 3:1, po setovima 25:21, 22:25, 25:22, 25:21) u 2. kolu grupe K.

Budući da je i Srbija bila bolja od njih dan ranije, Amerikanke su dva poraza eliminisale iz dalje borbe na turniru.

Izabranice selektora Zorana Terzića u petak od devet časova po srednjeevropskom vremenu će u direktnom okršaju sa Italijankama odlučivati o prvom mestu u grupi.

Pre tog odlučujućeg duela Italija vodi sa 3 boda i set količnikom 3:1, ispred Srbije koja ima dva boda (3:2) i Italije koja je poslednja sa jednim osvojenim bodom i set količnikom 3-6.

Polufinalni mečevi na programu su u subotu, dok je finale u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu, a meč za treće mesto od devet sati.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar