Kubica četvrti najbrži na svom povratku u F1!

Poljak Robert Kubica vratio se u Formulu jedan posle šest godina i zabeležio četvrto najbrže vremeu Renou na testovima na Hungaroringu.

Ostali sportovi 05.08.2017 | 08:15
Kubica četvrti najbrži na svom povratku u F1!
Kubica, koji je povredio ruku na reliju 2011, obišao je 142 kruga, a najbolji završio za 1:18,572 minuta, 1,44 sekundi sporije od najbržeg čoveka dana Sebastijana Fetela.

Njegov rezultat je napravio "problem" Renuo jer se pokazao konkurentnim pred letnju pauzu u Formuli 1, pa bi mogao da "izbaci" iz ekipe Nika Hilkenberga ili Džoljona Palmera.

"Srećan sam, ali nisam 100 odsto srećan. Najveća razlika je što ovaj bolid nema ništa isto ili slično sa onima koje sam vozio u poslednje vreme. Kada je toliko različitih stvari normalno je da je potrebno vremena za adaptaciju. To mi je rekao i Hilkenberg, da kada budem sposoban da vozim ovde, moći ću bilo gde. Nije bilo lako, ne krijem, ali je bilo dobro. Mogu da vozim, spreman sam, što je dobar znak. Postoje stvari koje bi trebalo da se poprave, ali uvek je tako", rekao je Kubica. 

Sezona u F1 nastavlja se Velikom nagradom Belgije 27. avgusta, a u generalnom poretku Sebastijan Fetel ima 14 bodova više od Luisa Hamiltona posle 11 trka.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar