SP: Odustao jedan od glavnih Boltovih izazivača!

Jusein Bolt imaće jednog konkurenta manje na Svetskom prvenstvu u Londonu, zbog povrede zadnje lože odustao je Andre de Gras.  Ništa od direktnog okršaja Bolta i De Grasa! Kanađanin se povredio na treningu u ponedeljak, pa neće moći da se takmiči na Svetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

Ostali sportovi 03.08.2017 | 16:15
SP: Odustao jedan od glavnih Boltovih izazivača!
Kanađanin je ove godine trčao 9,69, što je najbolji rezultat u 2017, ali uz pomoć vetra na mitingu Dijamantske lige u junu u Stokholmu.

De Gras je prošle godine bio bronzani na 100 metara, srebrni na 200 i bronzani u štafeti 4x100m na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Cele godine trka na 100 metara u Londonu mi je bila prioritet. U najboljoj sam formi u karijeri, radovao sam se nadmetanju sa najbržim ljudima na svetu. Bilo mi je nezamislivo da propustim ovakvu priliku, ali to je realnost i moram se suočiti s tim. Povrede su deo sporta, samo je trenutak nesrećan", rekao je De Gras. 

Svetsko prvenstvo u atletici počinje 4, a trajaće do 13. avgusta.



Sprinter Andre de Gras, osvajač bronzane medalje u trci na 100 metara na Olimpijskim igrama u Riju, ne dolazi u London. Kanađanin je primoran da propusti najveće atletsko takmičenje zbog povrede tetive koja će ga van staze zadržati do kraja sezone.

„Nakon zadobijene povrede tokom nedelje, sa velikim razočaranjem obaveštavam svoje navijače da neću moći da učestvujem u Londonu”, napisao je Andre de Gras na svom Tviter nalogu.

Kada već premotavamo film o postignućima Kanađanina, navedimo da je nesuđeni izazivač Juseina Bolta u Riju uz bronzu na 100 metara, uzeo i srebro na 200 m, kao i bronzu u trci štafeta 4x200 metara.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar