Ivana u trci za mjesto u Sportskoj komisiji IAAF

Najbolja atletičarka Srbije jedna je od kandidatkinja za ulazak u Sportsku komisiju Međunarodne atletske federacije.

Ostali sportovi 03.08.2017 | 19:30
Ivana u trci za mjesto u Sportskoj komisiji IAAF
Ivana Španović predvodi grupu od osam srpskih atletičara koji će se takmičiti u Londonu, na Svetskom šampionatu od 4. do 13. avgusta.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj, u prestonici Velike Britanije osim dobrog rezultata, nadmetaće se i za mesto u Sportskoj komisiji Svetske atletske federacije (IAAF).

Biće izabrano šest novih članova te komisije, a među 15 kandidata je i Ivana Španović.

Njih su predložili njihovi nacionalni savezi. "Politika " piše da je Sportska komisija IAAF zamišljena kao direktna veza između atletičara i čelnika Svetske atletske federacije, a ostvaruje se prisustvom predsedavajućeg na svim sednicama Saveta IAAF.

U trci za šest mesta, osim Španovićeve, nalaze se i Kim Kolins (Sent Kids i Nevis), Angel Rodrigez (Španija), Habiba Gribi (Tunis), Ajnaki Gomez (Kanada), Periklis Jakovakis (Grčka), Adam Kščot (Poljska), Jipsi Moreno (Kuba), Marko Fortes (Portugal), Rozle Prezelj (Slovenija), ka i dosadašnji predsedavajući Sportske komisije Tomas Reler (Nemačka), Olga Saladuha (Ukrajina), Benita Vilis (Australija), Vang Ju (Kina) i Đerđi Živocki Farkaš (Mađarska).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar