GP: Padoše Amerikanke pred Srpkinjama!

Gore, dole, pa POBEDA! Odbojkašice Srbije posle rovovske i duge bitke pobedile Amerikanke na startu završnog turnira Gran prija u Nanđingu.

Ostali sportovi 02.08.2017 | 12:30
GP: Padoše Amerikanke pred Srpkinjama!
Bravo!

Srpske odbojkašice pobedom su započele završni turnir Gran prija u Nanđingu, na kojem učestvuje šest najboljih ekipa.

Izabranice Zorana Terzića pobedile su selekciju SAD rezultatom 3:2, po setovima 25:22, 25:17, 23:25, 18:25, 15:11 u grupi K i to posle 142 minuta igre.

Ženska odbojkaška selekcija Srbije je sjajno počela meč, povele 2:0, imale i 14:7 u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno protiv upornih Amerikanki. One su uspele da uzvrate istom merom i izbore peti set u kome su Terzićeve pulenke ipak smogle snage i umeća da zadaju ključni udarac rivalu.

Srbija, koja je na završni turnir u Nanđing, doputovala kao najuspešnija u Gran priju sa skorom 7-2, protiv Amerikanki je opet odigrala dramatičan meč u pet setova, kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Riju, kada je takođe slavila.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 25 poena, Tijana Bošković je upisala 22, a Milena Rašić 13 poena.

Reprezentaciju SAD predvodila je Mišel Barš sa 17 poena.

Srbija će sutra odmarati, dok će snage odmeriti SAD i Italija. Drugi meč u grupi naše odbojkašice igraće u petak, protiv Italije, takođe od 9 časova po srednjeevropskom vremenu.

Plasman u polufinale u subotu izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a finale je zakazano za nedelju od 14 časova.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar