Odrasla uz srpsku porodicu

Američka glumica Šeron Stoun je u jednom intervjuu priznala da je odrasla uz srpsku porodicu i da je sa njima delila dobro i zlo.

Zabava 02.08.2017 | 09:25
Odrasla uz srpsku porodicu
Šeron Stoun je pre nekoliko godina, u jednom intervjuu opisala svoj život i odrastanje uz prijatelje Srbe.

- Moji najdraži prijatelji, od detinjstva do danas, jesu Milica i njen brat Dušan. Oni su mi kao brat i sestra. Rođena sam u Midvilu, malom mestu u blizini Pitsburga. U blizini su stanovali Milica i Dušan. Moji roditelji, Džo i Doroti, poreklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije. Roditelji su nam radili zajedno u obližnjoj fabrici, a mi smo se družili neprestano., kazala je ona.

Dodala je da je teta Milunka često pravila hleb od kukuruznog brašna i uvek je nama slala polovinu.

"Sve sa njima smo delili, kao da smo bili jedna porodica. Sećam se da da sam kod njih često večerala taj kukuruzni hleb udrobljen u mleku. To je tako lepo i taj ukus nikada neću zaboraviti. Voleli smo se, pomagali, delili probleme i siromaštvo. Oni su nam bili do koske privrženi, gostoljubivi, puni razumevanja, plemeniti. U svemu smo se pomagali. Sećam se da se moj otac otrovao i pao na poslu, prvi je dotrčao da mu pomogne čika Milorad i nije čekao hitnu pomoć nego ga je odneo do obližnje bolnice - rekla je glumica.

Navela je da je imala problema u školi, ne zato što je bila loš đak, naprotiv, bila je najbolja, pa su je druga deca mrzela i nazivala bubalicom.

"Milica, Dušan i moj brat, štitili su me i pomagali u svemu. Zajedno smo učili, pravili planove za budućnost. Onda su me zbog visokog stepena inteligencije 154, u 15. godini, prebacili iz škole Seger na univerzitet Edinboro. Meni najdraže osobe bile su fizički udaljene, ali blizu meni u svemu. Kada sam se zadevojčila i kada su neki momci počeli da mi se udvaraju, a ja sam ih nadmeno odbijala, mnogi su želeli da mi se osvete. Neki su se dogovarali da me grupno presretnu i siluju. Zbog toga su me Dušan i Majkl stalno pratili" ispiričala je američka glumica.

Rekla je da ju je Milica nagovorila da se prijavi na takmičenje za mis.

"Tako je počela moja karijera zbog koje sam se preselila u Njujork. Oni su nastavili i dalje da me podržavaju, savetuju i vole do neba. Do dan-danas delimo sve tajne, sve radosti i nevolje. Milica i Dušan su mnogo pomogli da se moj brat izvuče iz pakla droge, zbog toga im se posebno zahvaljujem. Naš odnos je bio više od igre, prerastao je u trajnu vrednost, u prijateljstvo za sva vremena. Zahvaljujući toj relaciji, stekla sam snagu, moć, samouverenost, samostalnost…", kaže ona.

Navela je da je tetka Milunka, koja je iz Čačka, mnogo pričala o Srbiji, a čika Milorad koji je poreklom sa Kosova, mnogo nam je pričao o svom zavičaju.

"Za vreme bombardovanja 1999. godine, pokazivao nam je fotografije crkve u kojoj je kršten, a koja je srušena. Milica i Dušan su nedavno bili u Srbiji, pričali su mi o svemu. I sada mnogo brinu zbog te nepravde vezane za Kosovo. Zajedno smo razmišljali da organizujemo neki javni protest, ali u američkim medijima, na žalost, objavljuje se samo što ide u korist Albancima, jer je njihov lobi veoma jak - ovako je lepa glumica govorila o Srbima.

(Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Olja

06.08.2017 11:56

Lijepo sto ih nije "zaboravila" kad je postala popularna, a i zbog toga sto je nekih godina bilo nepozeljno druziti se sa Srbima. Svaka joj cast! Doduse, osoba visokog kvocijenta inteligencije i ne moze drugacije.

ODGOVORITE