Koliko vrijedi hrvatsko svjetsko zlato? Mizerija...!

Hrvatski vaterpolisti obradovali su naciju, ali im to neće doneti nagradu kakvu su zaslužili!

Ostali sportovi 03.08.2017 | 11:30
Koliko vrijedi hrvatsko svjetsko zlato? Mizerija...!
Vaterpolo reprezentacija Hrvatske trijumfovalno je okončala nastup na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Osvojili su zlatnu medalju i obradovali naciju.

Slavilo se dva dana po svim delovima Hrvatske, ali se sada postavlja pitanje šta će im ostati posle tog velikog uspeha osim uspomena?

"Večernji list" osvrnuo se na i na nagrade koje su propisane za osvajače zlatne svetske medalje. A one su - mizerne.

Uredbom Vlade o kriterijumima za dodeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska dostignuća propisano je da svaki od vaterpolista, kao i selektor Ivica Tucak, dobije po 45.000 kuna, odnosno 6.000 evra, dok je za članove stručnog štaba predviđeno da podele 72.000 kuna, (9.700 evra).

Hrvatski dnevnik napravio je poređene sa "komšilukom" i konstatovao da tom novčanom nagradom njihovi vaterpolisti sigurno ne mogu da budu zadovoljni.

Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić kontatovao je da bi Srbi za isti uspeh dobili po 30.000 evra, odnosno pet puta više, iako "od lokalne zajednice dobijaju manje nego Hrvati".

"Finansijski deo priče još nismo rešili. Već godinama trudim se da napravim takav način finansiranja našeg Saveza u kojem će nama svaki ovakav rezultat predstavljati finansijsko olakšanje, a ne opterećenje. Mi smo igračima obećali premije koje za Savez nisu mali izdaci. Imamo situaciju da će jedan Mađar za srebro dobiti koliko i pet naših igrača za zlato. Srpski će vaterpolisti za svoju bronzu dobiti više nego dva naša igrača zajedno za svoje svetsko zlato. Primera radi da su Mađari postali svetski prvaci, dobili bi po 50.000 evra, Italijani deset puta više od nas, što je kod nas nemoguće", rekao je Perica Bukić, i sam nekada uspešni vaterpolista.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar