Beker: Federer bi me dobio, žao mi je Đokovića!

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker smatra da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena, te da bi pobedio i njega dok je bio na vrhuncu karijere.

Tenis 05.08.2017 | 15:30
Beker: Federer bi me dobio, žao mi je Đokovića!
Federer je nedavno osvojio rekordni osmi Vimbldon i 19. Grend slem u karijeri, iako ima 36 godina.

Nemac ističe da je teško porediti igrače iz različitih generacija, ali je istakao i da su obojica imali velike rivalitete.

"To je teško pitanje, ali on je najbolji teniser svih vremena, posebno na Vimbldonu, i verovatno bi bio bolji i od mene. To pokazuje kako igra poslednjih 15 godina, uvek je u vrhu. S druge strane, teško je porediti različite generacije, u svoje vreme Rod Lejver je bio neverovatan, imali smo fantastičnih igrača u poslednjih 25 godina, ali mislim da je Federer najbolji", rekao je Beker.

Dok se Beker borio sa Pitom Samprasom, Andreom Agasijem, Štefanom Edbergom, a Federer sa Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem i Endijem Marijem.

"Mislim da svaga era ima velika rivalstva. To je vrlo važno za igrače, navijače i tenis. Kada vidite koliko puta su Federer i Nadal igrali međusobno, shvatite da to prevazilazi igru",dodao je Nemac.

Beker je prokomentarisao i odluku Novaka Đokovića da okonča sezonu i pauzira do 2018. godine.

"Žao mi ga je, i dalje smo dobri prijatelji, ne volim kad gubi. I dalje gledam njegove mečeve i komentašitem ih. Danas je tenis vrlo zahtevan, svi se povređuju", zaključio je Beker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar