Dejan Savić opet na klupi Zvezde?!

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić vraća se na mesto trenera VK Crvena zvezda, prenosi portal "Moja Crvena zvezda".  Zlatni selektor Dejan Savić ponovo vodi Zvezdu! Mladi strateg će pokušati da vrati sjaj klubu s kojim se popeo na krov Evrope.

Ostali sportovi 01.08.2017 | 17:30
Dejan Savić opet na klupi Zvezde?!
Savić je sa Zvezdom osvojio istorijsku titulu šampiona Evrope 2014. godine, dva duple krune i Superkup Evrope.

On je Zvezdi počeo trenersku karijeru, nakon okončanja igračke 2011, a u međuvremenu je sa reprezentacijom osvojio pet Svetskih liga, dva Evropska prvenstva, te po jedno svetsko i Olimpijske igre.

Srbija je pod Savićevim vođstvom tokom samo 14 meseci osvojila četiri najveća vaterpolo takmičenja u nizu. Prošle sedmice Savićevi "delfini" su osvojili bronzanu medalju na SP u Budimpešti.

Nakon sezone 2013/2014 okončan je dvogodišnji primat Zvezde u srpskom vaterpolu, dominaciju je vratio Partizan sa tri uzastopne titule, a povratak Savića najavljuje novi veliki okršaj "večitih" u bazenima.

Naravno, glavni problem srpskih klubova ostaje novac, ko se najbolje snađe u svetu finansija i dugova imaće prednost.

Najlepša vest za navijače Crvene zvezde! Jedan od najtrofejnijih srpskih trenera Dejan Savić vraća se klub s kojim je 2013. osvojio Ligu šampiona i duplu krunu. Vetar optimizma se vratio u crveno-beli klub!

Setimo se da je Zvezda u međuvremenu, tačnije u poslednje tri godine, bio u stalnim finansijskim problemima i hroničnom nedostatku novca, pa se taj podvig sa Banjice, kada je pred 5.000 navijača pobeđen Jug sa (8:7), ponekad učini tako dalekim kao da je ostvaren pre više od 10, a ne pre četiri godine.

Za Crvenu zvezdu su tada igrali Andrija Prlainović, Denis Šefik, Nikola Rađen... Mnogi od njih su kasnije sarađivali sa Savićem i u reprezentaciji, a on će ostati za njenim kormilom i pored toga što je prihvatio Zvezdinu ponudu, pa će u sredu u prostorijama crveno-belog Sportskog društva biti promovisan u novog šefa struke.

Nadamo se da će sa Savićem stići malo veseliji dani ne samo za Zvezdu, već za celokupan srpski, klupski vaterpolo.

Savićeva promocija u Zvezdi najavljena je za sredu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar