Srpski dječak koji se utopio sin slavnog sportiste?!

Luka M. (13) koji se u subotu utopio na Braču je sin jednog od najboljih odbojkaša sveta Markosa Milinkovića, javljaju beogradski mediji.

Ostali sportovi 31.07.2017 | 20:45
Srpski dječak koji se utopio sin slavnog sportiste?!
Markos Milinković je legenda odbojke u Argentini, odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. Oženio se Novosađankom sa kojom je i dobio sina Luku, koji je doživeo nesreću na Braču.

Šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdiće istraga. Policija je odmah došla na mesto nesreće i prema prvim izveštajima, “nema elemenata koji bi ukazivali na krivično delo”, tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja.

Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svest tokom ronjenja. O svemu je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija.

NIJE BILO SPASA
 
Iako su mu u pomoć odmah u pomoć priskočile dve medicinske sestre koje su se našle na plaži, lekar iz Engleske na godišnjem odmoru, te vozilo Hitne pomoći iz Supetra, nisu uspeli da spasu dečaka.

Sat vremena pokušavali su da ga reanimiraju, a onda su morali proglasiti smrt, piše 24 sata.hr.

"Iznajmili su kajak, on i njegovi prijatelji, od 17 do 19 sati, ali su ga vratili već oko 18,25. Kazali su da im je dosta, dvojica su otišla na školsko igralište na košarku, a on je rekao da će se još kupati", dobro je zapamtio sve detalje jedan od očevidaca.

Markos Milinković je hitno krenuo iz Argentine za Hrvatsku, navodi "Telegraf".

Inače, Milinković je rođen u Argentini 1971. godine, a igrao je za selekciju ove zemlje od 1999 do 2007. godine. U karijeri je igrao za klubove iz Argentine, Brazila, Grčke i Italije od kojih su najpoznatiji Sisli Trevizo, kao i Olimpijakos iz Atine. Bio je 6 puta najbolji igrač Argentine, učestvovao na OI 1996, 2000. i 2004. U Sisliju je igrao u timu sa našim Nikolom Grbićem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar