Najmanji hotel na svijetu

Na prvi pogled, najmanji hotel na svetu nije lako zapaziti. Iako ga karakteriše crvena boja fasade, zguran je između nekoliko većih zgrada u nemačkom gradu Ambergu.

Putovanja 31.07.2017 | 12:55
Najmanji hotel na svijetu
Hotel Eh'häusl širok je tek 2,5 metra, a obuhvata površinu od 53 kvadratna metara zbog čega ga je Ginisova knjiga rekorda nazvala najmanjim hotelom na svetu.

Mini hotel u Ambergu obuhvata predvorje, mesto za sedenje i opuštanje, kupatilo, spavaću sobu i masažnu kadu.

U njemu mogu noćiti samo dve osobe, pa se zato nameće kao izvrsna ideja za medeni mesec ili romantični odmor.

Inače, Eh'häusl znači “venčana kuća”, a izgrađena je davne 1728. godine i bila je privremeno rešenje za parove koji su želeli da izgovore sudbonosno “da”.

U tadašnje vreme gradske vlasti su insistirale da mladenci moraju da imaju potvrdu o vlasništvu nekretnine pre venčanja, zbog čega se ova mini i jeftina kuća nametnula kao pristupačna ideja.

Hotel je 2008. godine u potpunosti obnovljen, a danas se iznajmljuje po ceni od 240 evra za noćenje. Najčešći gosti su mladenci i parovi koji žele tu da provedu svoju prvu bračnu noć, odnosno godišnjicu braka.


B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Romantika?

31.07.2017 22:04

Meni izgleda kao muzej. Ne vidim puno romantike. Mislim da ljudi zele promjenu dnevnih rutina i onda sve i svasta zovu romantikom.

ODGOVORITE