Fetel: Presrećan sam! Hamilton: Čovjek sam od riječi!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je presrećan zbog pobede u današnjoj trci Formule 1 u Mađarskoj za koju je rekao da je bila izuzetno teška.

Ostali sportovi 30.07.2017 | 18:30
Fetel: Presrećan sam! Hamilton: Čovjek sam od riječi!
"Presrećan sam. Morao sam mnogo da radim od trećeg, četvrtog kruga po izlasku 'sejfti kara'. Nešto nije bilo u redu, ne znam zbog čega, ali menjač je u jednom trenutku počeo da ide bočno. Kada mi se učinilo da se situacija pogoršava, klonio sam se ivičnjaka. Trka je bila izuzetno teška", rekao je Fetel.

Fetel je pobedio na Hungaroringu, ostvario 46. pobedu u karijeri i na 14 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Luisom Hamiltonom iz Mercedesa. Drugo mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz Fearija, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

"Nije bilo lako, a znam da nisam učinio uslugu Kimiju koji je mogao da bude brži, ali jednostavno nisam imao tempo. Na kraju se na to sve svelo, ali zaista sam morao da budem koncentrisan tokom cele trke. Nadao sam se da ću u nekoliko krugova moći da dođem do daha, ali to se nije dogodilo", rekao je četvorostruki svetski prvak Fetel.

Raikonen je rekao da je želeo da pobedi.

"Danas sam imao odličan bolid. Dobro sam startovao, ali nisam želeo ništa na silu. Bio sam drugi celu trku. Nije idealno, želeo sam da pobedim. Nije lako obilaziti, pogotovo kad je u pitanju klupski kolega, tada više moraš da vodiš računa. Makar je ekipa zadovoljna, to je glavni cilj", rekao je Raikonen.

On je dodao da je imao sjajnu podršku navijača, ali da mu je žao što nije uspeo da im pruži pobedu.

Botas je zauzeo treće mesto, nakon što mu je Hamilton vratio tu poziciju. Botas je u toku trke propustio Hamiltona na treće mesto kako bi pokušao da prestigne Raikonena i primakne se Fetelu. Britancu to nije uspelo pa je na samom kraju propustio klupskog kolegu.

"Zahvalan sam Luisu što je održao obećanje i pustio me da prodjem. Ja sam ga pustio da proba da obidje Ferarije. Mislim da to ne bi uradio nijedan klupski kolega u situaciji kada se bori za podijum. To je bilo lepo od tima i lepo od Luisa. Šteta je pošto smo danas imali dobar tempo, ali sa takvim startnim pozicijama nismo mogli bolje od ovoga", rekao je Botas.

Hamilton se tokom trke požalio da je dvojac Ferarija spor.

"Ne znam zašto je Ferari bio spor. Mislio sam da su zabrinuti zbog guma i da su spori, a da će kasnije ubrzati, ali to nisu učinili. Radio mi se pokvario i nisam imao komunikaciju sa ekipom. Imao sam tempo, ali sam bio zaglavljen iza Valterija i nisam mogao da kažem ekipi da sam brz dovoljno da ih stignem. Ne znam koliko krugova sam bio iza, ali gume su već bile istrošene. Kada sam prošao uradio sam sve što sam mogao, a onda sam prešao preko ivičnjaka na spoljnom delu staze i gume su počele da propadaju", naveo je on.

Trostruki svetski šampion rekao je da uvek održi reč i da je zbog toga vratio poziciju Botasu.

"Teško je u šampionatu, ali ja sam čovek od reči. Rekao sam da ću ga pustiti ako ne budem uspeo da obidjem Ferarije. Bilo je teško usporiti sedam sekundi i bio sam nervozan da ne izgubim poziciju zbog Verstpena, ali na sreću sam uspeo", rekao je Hamilton.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar