F1: Fetel najbrži na Hungaroringu!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je na trci za Veliku nagradu Mađarske ispred klupskog kolege Kimija Raikonena i vozača Mercedesa, Valerija Botasa.  "Dupla" pobeda Ferarija, Luis "vratio" Botasu! Sebastijan Fetel stigao do druge pobede u karijeru na Hungaroringu.

Ostali sportovi 30.07.2017 | 16:30
F1: Fetel najbrži na Hungaroringu!
Od 11 trka ovogodišnjeg šampionata Fetel je drugom pobedom u Mađarskoj ostvario četvrtu pobedu u sezoni.

Fetel je od starta počeo da vozi izuzetno sigurno pa niko nije uspevao da mu ugrozi poziciju.

Trku je obeležio i korektan potez Luisa Hamiltona koji je kroz cilj propustio Botasa i omogućio mu podijum. Valeri Botas je tokom trke propustio Britanca kako bi se Hamilton jurio sa tandemom Ferarija. Pošto nije uspeo da ih stigne, Hamilton je potom uzvratio uslugu.

U borbi za podijum je bio i Maks Ferstapen koji je pretio da pretekne Finca na četvrtom mestu, što nije uspeo da uradi pa je Ferstapen zavrišio kao peti. Šesti je bio Fernando Alonso. Dvostruki šampion najbržeg cirkusa na svetu je drugi put ove sezone upisao bodove.

Njemu je dobro parirao Karlos Sains iz Toro Rosa, a na osmom mestu se našao Serhio Peres iz Fors Indije. U prvih deset još su se našli Esteban Okon i Stofel Vandome.

Sa "pol" pozicije do pobede!

Vozač Ferarija Sebatijan Fetel pobednik je Velike nagrade Mađarske, što mu je četvrti trijumf ove sezone, a trku na Hungaroringu završio je za sat, 39 minuta, 46,713 sekundi, ostavivši iza sebe kolegu Kimija Raikonena.

Nemac je ovim trijumfom, 46. u karijeri, uvećao vođstvo u generalnom plasmanu pošto na polovini šampionata ima 202 boda, dok je Luis Hamilton na 188, a Valteri Botas na 169.

Upravo je dvojac iz Mercedesa bio na trećem i četvrtom mestu, a mesta su zamenili u samom finišu trke kada je Hamilton "vratio" Botasu treću poziciju, nakon što ga je Finac prethodno propustio u 46. krugu kako bi on pokušao da stigne "crvene bolide".

Na petom mestu završio je Maks Verstapen (Red Bul), Fernando Alonso (Meklaren) je bio šesti, a u bodovima su završili još i Karlos Sainc (Toro Roso), Serhio Perez i Esteban Okon (Fors Indija) i Stofel Vandron (Meklaren).

Šampionat Formule 1 se nastavlja 27. avgusta, a posle pauze se vozi Velika nagrada Belgije.

POREDAK VOZAČA:

Sebastijan Fetel - 202 boda
Luis Hamilton - 188
Valteri Botas - 169
Danijel Rikardo - 117
Kimi Raikonen - 116
Maks Verstapen - 67
Serhio Perez - 56
Esteban Okon - 45
Karlos Sainc - 35
Niko Hilkenberg - 26

POREDAK KONSTRUKTORA:

Mercedes - 357 bodova
Ferari - 318
Red Bul - 184
Fors Indija - 101
Vilijams - 41
Toro Roso - 39
HAS - 29
Reno - 26
Meklaren - 11
Zauber - 5

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar