Sjajni niz traje: DESETA medalja zaredom!

"I ovo je odličje i ne možemo da žalimo", poručuju srpski vaterpolisti iz Budimpešte.

Ostali sportovi 29.07.2017 | 20:30
Sjajni niz traje: DESETA medalja zaredom!
Ni Svetsko prvenstvo u Mađarskoj neće proći bez Srbije na podijumu!

Vaterpolo reprezentacija naše zemlje osvojila je bronzu pobedom nad Grčkom i tako obezbedila deseto uzastopno odličje. Niz "delfina" traje od leta 2014. i ovako je stvaran po godinama:

2014.

Svetska liga (Dubai)
Evropsko prvenstvo (Budimpešta)
Svetski kup (Almati)

2015.

Svetska liga (Bergamo)
Svetsko prvenstvo (Kazanj)

2016.

Evropsko prvenstvo (Beograd)
Svetska liga (Huejdžou)
Olimpijske igre (Rio)

2017.

Svetska liga (Ruza)
Svetsko prvenstvo (Budimpešta)

Do turnira na "Alfred Hajošu" i poraza od Hrvatske, sve medalje bile su zlatne. Ovo leto završeno je bronzanim odličjem, na veliku radost navijača, ali i igrača, koji su u bazenu proslavili uspeh u Mađarskoj.

"Utakmica kao utakmica, ne bih mnogo komentarisao. Važno je da smo posle poraza uspeli da se dignemo, da smo pokazali snagu. Mogu da budem ponosan, da čestitam momcima i da budem srećan što sam deo ovakve ekipe. Medalja sa Svetskog prvenstva nije mala stvar. Čeka nas još važnih takmičenja. Borićemo se, verujemo u sebe i mislim da svako treba da veruje", rekao je posle utakmice Milan Aleksić.

Njegov dugogodišnji saigrač Duško Pijetlović takođe je naglasio da će mu odličje oko vrata veoma prijati.

"Nismo razočarani, jesmo izgubili, ali moralo je to da se desi. Međusobno smo se ispričali, prosto je moralo da se to jedno desi protiv Hrvata. Nije išla odbrana i izgubili smo, ali smo danas dokazali da je ovaj tim šampionski i da kad treba da se stisne - on se stisne i pobedi... Od Barselone 2013 nijednom nismo propustili podijum. Lepo je osvajati medalje. Ne bi bila katastrofa ni da smo bili četvrti. Normalna je stvar da padnemo, samo se nadam da ćemo sledeće godine krenuti i u novi olimpijski ciklus, da se spremimo, da dižemo igrače, ekipu i da napredujemo kroz svaki sledeći turnir".

U komentarišu utakmice, čuveni centar rekao je da je Srbija dokazala da je bolji tim.

"Na nama je bilo da se psihološki vratimo posle teškog poraza, s obzirom na to da nismo gubili godinama. Pobedili smo prilično lagano, od starta se videlo da ekipa više želi pobedu, da smo kvalitetniji i to smo dokazali i do kraja, iako se nekako namestilo da oni nekako lagano dobijaju te faulove, a mi teško".

Uz "kiseo" osmeh, Pijetlović je dodao...

"Baš čudno je da je poslednjih 20 godina, koliko igram vaterpolo, sudija nekako uvek na strani drugih. Nadam se da će se to promeniti. Ostaje gorak ukus kada neko ne dozvoljava da se meč završi mirnije nego što on pretpostavlja da treba da bude".

Sava Ranđelović najavio je da neće kući kao četvrti i to je ispunio. Kao i Pijetlović, postigao je dva gola u borbi za bronzu.

On je do Budimpešte osvajao zlato na SVAKOM turniru za reprezentaciju, a sada mu iskreno prija i bronza.

"Nisam navikao na bronze, ali sam prezadovoljan. Uspeli smo da se dignemo posle poraza, stvarno bih čestitao ekipi na izvanrednoj igri, pre svega u odbrani. Uspeli smo da održimo prednost od početka do kraja. I ovo je medalja i srećni smo i ne možemo da žalimo. Biti u prve tri ekipe na svetu nije mali uspeh. Rekli smo pre meča da nam je ovo isto meč života kao i svaki prošli i tako je i bilo. Navijači su ulepšali sve, bilo ih je mnogo, iako je bilo tri popodne i velika vrućina. Stvarno savršeno".

Nemanja Ubović, mlađi srpski centar, debitovao je na velikom turniru i osvojio prvo odličje sa "A" selekcijom.

"Uvek može bolje, ali presrećan sam što smo završili takmičenje medaljom. Ispostavilo se da smo uspeli da se dignemo posle onakvog polufinala i krenuli smo od starta kao da igramo za zlato. Tako nam i sija ova medalja".

Gojko Pijetlović bio je pred stativama od početka do kraja borbe za medalju.

"Čestitao bih momcima, stručnom štabu, nismo prekinuli niz medalja. Nije ono na šta smo navikli, ali ovo je uspeh, jer smo rekli da je svaka medalja bitna. Dosta smo sigurno delovali, davali golove iz igre... Lepo je kad turnir završite pobedom", nasmejao se iskusni čuvar mreže "delfina".

Posle napornog leta, pred vaterpolistima su dani za odmor i predah. Pre rastanka, večeras će na podijumu zaokružiti četvorogodišnji ciklus - DESETOM medaljom na DESETOM uzastopnom takmičenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar