Kapiten slavi i opominje: Sami smo protiv SVIH!

"Više ne igramo samo protiv protivnika u bazenu i što se pre naviknemo na to biće bolje za nas", kaže Filipović posle osvajanja bronze u Budimpešti.

Ostali sportovi 29.07.2017 | 20:45
Kapiten slavi i opominje: Sami smo protiv SVIH!
Ovog puta  - bronza!

Vaterpolo reprezentacija Srbije, najdominantnija ekipa na svetu, popeće se na podijum i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, jer je u subotu, u borbi za bronzu, ponovo savladala Grčku.

Posle meča, slavlja sa navijačima i međusobnog čestitanja, srpski vaterpolisti su nasmejani stali pred novinare, zadovoljni jer su ostvarili veliki cilj i produžili kontinuitet osvajanja odličja.

Filip Filipović, kapiten "delfina", otvoreno je govorio i o tretmanu reprezentacije u Budimpešti, kao i o njenom letu, koje je "opet iznela sama"!

Podsetimo, vaterpolisti su pre svetske bronze osvojili i Svetsku ligu u Podmoskovlju.

"Eto, uspeli smo. Možda i sigurno smo hteli svi više, ali bronzana medalja nije mala stvar. U sportu, kao i u životu, treba biti izuzetno skroman i zahvalan. Mi treba da budemo zahvalni što smo napravili uspeh i nastavili kontinuitet. Ova medalja će biti podstrek i opomena za naredni period".

Zašto opomena? Naslutiće se iz sledećih reči...

"Sačuvaćemo sve reči za nas, ali ovo je stvarno sramno u kom pravcu ide ovaj vaterpolo, kada protiv ekipe Srbije nije dovolno da se igra samo u protivničkoj kapici, već moraju i ljudi okolo da urade sve što mogu da nas svrgnu sa trona. Uspeli su, ali zamalo, jer smo osvojili medalju i ostvarili cilj za ovu godinu. Čestitke momcima i samo stručnom štabu. I ovo leto smo, kao i mnoge do sada, izneli sami".

Na pitanje da li sada želi da do kraja kaže sve o nezadovoljstvu reprezentativaca, što je najavio uoči puta u Budimpeštu, Filipović je rekao "biće vremena..."

"Nećemo da kvarimo ovu medalju... Pobedili smo u borbi za bronzu. Da smo imali iole normalne uslove, mislim da bi utakmica bila završena koliko u drugoj četvrtini, a ne da se maltene do kraja utakmice ovako branimo sa igračem manje".

Koliko je bilo teško podići ekipu posle poraza od Hrvatske?

"Meni je bilo jako teško, ali s  obzirom na to da su momci mahom svi zreli i jako pozitivni po prirodi, mislim da mi je bio mnogo olakšan posao. Digli smo se zajedno, zajedno padamo, uzdižemo se i hvala im puno. I njima i pre svega stručnom štabu na medalji. Ovo je velika stvar, jer je nastavljen kvalitet osvajanja medalja i to je najbitnije. Važno je ne izgubiti nit i ostati u vrhu".

Kapiten je dodao i...

"Pokazali smo da uz jedan poraz, najviše sebi, da ćemo u narednom olimpijskom ciklusu biti apsolutno sami, bez mnogo pomoći, tako da moramo da poradimo dosta na sebi, na psihi, mentalitetu, da bismo dočekali spremno sve utakmice, jer ova ekipa Srbije više ne igra samo protiv protivnika u kapici, kako god se on zvao. Sada je to malo i šira priča i smatram da je ovaj tim dovoljno mudar, pametan i da moramo da nadogradimo igru da ne zavisi ni od koga, već samo od sebe".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sampioni

29.07.2017 19:40

vi ste za nas sampioni...najbolji ste na svijetu...madjari najveci prevaranti ove igre, sudije navuku da hrvati pobijede, da bi madjarima bilo lakse u finalu...e bas mi je drago sto su ih hrvati nakantali...

ODGOVORITE