SP: Nakon silnih zlata i titula - Srbima bronza!

SRBIJA na postolju, MEDALJA oko vrata! Vaterpolisti Srbije nisu pali nakon poraza u polufinalnom meču protiv Hrvatske već su pokazali da ništa ne može da ih pokoleba. Odlična igra protiv Grka za bronzu na Svetskom prvenstvu! Srbija pobedom nad Grčkom osvojila bronzu! Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na SP u Budimpešti pošto je u meču za treće mesto pobedila Grčku sa 11:8 (5:3, 1:2, 3:3, 1:1).

Ostali sportovi 29.07.2017 | 16:30
SP: Nakon silnih zlata i titula - Srbima bronza!
Izabranici Dejana Savića od starta meča nametnuli su svoju igru i na kraju zasluženo stigli do trećeg mesta i medalje.

Posle deset uzastopnih finala, odnosno više od četiri godine i deset zlata zaredom, Srbija nije igrala u finalu, ali i pored toga "Delfini" su ostvarili veoma dobar rezultat.

U uvodna četiri minuta vaterpolisti su preko Mandića, Pjetlovića i Ranđelovića povela sa 3:0 i činilo se da će do kraja meča naši imati "lak" posao.

Ipak, da su odlična reprezentacija Grčka je dokazala u nastavku, tako što nam je non-stop bila "za vratom".

Poluvreme je završeno rezultatom 7:4, a onda je u trećoj deonici došlo do manjeg pada u koncetraciji. Grčka preko Ponitkeasa dolazi na samo dva gola zaostatka i tako nam stavlja do znanja da još ništa nije gotovo.

Momci Dejana Savića poslednjoj deonici prišli su maksimalno angažovano u odbrani, što je bilo dovoljno za osvajanje bronze. Na kraju, "Delfini" su slavili sa 11:8, čime su došli do jedanaestog uzastopnog odličja na nekim od prvenstava.

Veliko finale između Mađarske i Hrvatske na programu je od 20 časova i 30 minuta.

Srbija se iz Mađarske vraća sa medaljom!

"Delfini" su u četvrtak doživeli poraz u polufinalnom meču protiv Hrvatske, ali uprkos tome pokazali su koliko su mentalno jaki i dva dana kasnije su u meču za treće mesto pokazali maksimalnu posvećenost cilju - osvajanja medalje na još jednom takmičenju.

Na kultnom stadionu "Alfred Hajoš" naši reprezentativci ponovo su "tukli" Grke za bronzu oko vrata na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u vaterpolu:

SRBIJA - GRČKA 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Neverovatno zvuči da je ovo čak DESETO uzastopno takmičenje sa kog se naši reprezentativci vraćaju sa medaljom, što još jednom potvrđuje da se radi o možda i najboljoj generaciji u istoriji ovog sporta.

Protiv Grka, koje smo pobedili i u grupnoj fazi takmičenja, počeli smo jako i za manje od dva minuta postigli tri gola preko Mandića, Ranđelovića i Pijetlovića, ali su se Grci vratili nakon tajm-auta i do kraja meča nastavljali da pružaju sasvim dobar otpor - ne i dovoljno dobar kako bi napravili preokret. Držali su ih "delfini" na odstojanju od dva do tri gola...

Najefikasniji kod nas bili su Sava Ranđelović i Duško Pijetlović sa po dva gola, dok su se po jednom u strelce upisali Mandić, Ubović, Aleksić, Ćuk, Rašović, Filipović i Prlainović.

Peto mesto osvojili su naši su sedi Crnogorci savladavši Italijane 5:4, dok je sedma Australija koja je bila bolje od Rusije 10:7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar