DK: Ziki zna tim za Francuze!

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić odredio je tim koji će igrati u Lilu u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Tenis 28.07.2017 | 17:15
DK: Ziki zna tim za Francuze!
Teniseri Srbije igraće od 15. do 17. septembra meč polufinala Svetske grupe Dejvis kupa u Lilu protiv Francuske. Na tom duelu nastupaće bez najboljeg igrača Novaka Đokovića, koji je saopštio da će zbog problema sa laktom pauzirati do kraja godine.

Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup tima Srbije, ističe da je to veliki udarac za njihov tim, ali da smatra da je Đokovićeva doneo pravu odluku.

"Mislim da je Novak doneo ispravnu odluku, jer treba da se oporavi i maksimalno zaleči. To je povreda sa kojom ima problema duže od godinu dana i to je odlučio posle konsultacije sa stručnjacima. Kada bude maksimalno spreman, vratiće se na teren. Kada će to biti, ne znam, ali nadam se što pre", poručio je u izjavi za "Sportski žurnal" Zimonjić.

On zna da u Lilu neće moći da računa na najjači sastav.

"Bez Novaka su nam daleko manje šanse, jer on protiv svake reprezentacije može da osvoji dva boda. Francuzi su sada veliki favoriti, ali za nas je najvažnije da budemo svi zdravi i da probamo da sastavimo najjači tim i suprotstavimo se domaćinima", rekao je Zimonjić.

On je naveo da će u Lilu igrati Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Dušan Lajović i Laslo Đere, u odsustvu Đokovića najbolji srpski tim, uključujući i njega u dublu.

"Imam mogućnost da dvojicu igrača promenim do žreba, pa je moguće da će pored nas petorice još jedan igrač putovati u Lil. Da li će to biti Filip Krajinović ili neko drugi, videćemo. Gledaćemo da u sastavu bude pet ili šest igrača".

Zimonjić zna da Troicki i Tipsarević nisu u top formi, ali da će do meča u Francuskoj uspeti da budu top fit.

"Najvažnije je da se obojica oporave i da se dobro pripreme do za početak sledećeg turnira na kojem budu nastupali. Nadam se da će po završetku US opena svi biti u dobroj formi i da će se fizički dobro osećati", poručio je selektor Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar