"Rodžer? Lijenji plačljivko koji je lomio rekete!"

Rodžer Federer, osvajač rekordnih 19. Grend Slemova bio je nervozan, lenj, nije voleo tenis i nije se trudio na treninzima na startu svoje karijere.

Tenis 31.07.2017 | 22:15
"Rodžer? Lijenji plačljivko koji je lomio rekete!"
Ovu stranu priče o legendarnom Švajcarcu otkrio je teniski komentator i analitičar Dejvid Lou u podkastu britanskog Telegrafa – 'Tennis Podcast'.

"Nebrojano puta je odlazio na turnire i pružao ispodprosečne partije, koje je obeležavao mentalni slom ili izlivi emocija i bacanje reketa – bio je kao beba. Iskreno, bio je pravi plačljivko na terenu. Jako nezreo, i bilo mu je potrebno dosta vremena da odraste", kažeLou i dodaje:

"S druge strane, dok je bio u svlačionici – pevao je iz sveg glasa, imitirajući druge igrač, ali i likove koji se pojavljuju u američkim kečerima. Uvek je bio pun energije".

Lou je spomenuto i Petera Kartera, teniskog trenera koji je preminio 2002. godine, kada prvog čoveka koji je imao pravi uticaj na Federera i smatra da ima najveće zasluge za to što je ovaj jako brzo 'postao čovek'.

Rodžer ove sezone, na ulasku u 36. godinu života, igra kao preporođen – osvojio je Australian Open i Vimbldon, kao i Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, odnosno turnir u Haleu, pa je sa pravom prvi favorit i na preostalom Grend Slemu – US Openu.

"Mislim da nikada na Turu nisam video nekoga sa toliko energije, a sećam se i kada smo po prvi put trenirali zajedno. On je bio novi veliki talenat Švajcarske, ali je bio baš lenj. Obično kada sam trenirao sa mlađima, bili su željni da se pokažu, pod stresom... Ali njega prosto nije zanimalo, tako je izgledao", rekao je Mark Rose, nekada deveti reket sveta.

Rose, osvajač 15 titula u singlu, Rolan Garosa u dublu i olimpijskog zlata u Barseloni 1992, istakao je i situacija sa prvog zvaničnog meča protiv zemljaka.

"Bio sam zapanjen njegovim stavom tada, a naredni susret koji sam imao s njim bio je zvaničan. Bilo je to finale Marseja, kada sam ga dobio u taj-brejku trećeg seta. Sećam se da mu je to bilo prvo finale u karijeri i da je baš plakao na ceremoniji dodele pehara, toliko da sam u jednom trenutku pomislio – 'Daj, nemoj da plačeš'".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar