Sunovrat Jelene i protiv 272. na svijetu!

Srpska teniserka Jelena Janković nastavila je sa očajnim partijama od početka sezone.  

Tenis 27.07.2017 | 16:45
Sunovrat Jelene i protiv 272. na svijetu!
Jelena nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u kineskom Nančanu, pošto je izgubila od 272. teniserke sveta Kineskinje Lu Đing Đing posle tri seta – 6:2, 1:6, 2:6.

Jankovićeva je dobro počela meč i dobila prvi set u kome je napravila tri brejka, dok je protivnici prepustila jedan.

Srpska teniserka, trenutno 70. na WTA listi, posle toga je izgubila 12 od sledećih 15 gemova za konačni poraz.

U drugom i trećem setu Kineskinja je napravila po dva brejka, a Jankovićevoj nije dozvolila nijedan, i plasirala se u četvrtfinale posle dva sata i pet minuta.

Sada je u četvrtfinalu čeka Nao Hibino iz Japana, kojoj je Čehinja Kristina Pliškova predala meč, uprkos vođstvu od 3:0.

Jelena Janković malo krene, pa brzo stane.

Posle pobede na startu turnira u Nančangu, mnogi su pomislili da bi Džej Džej konačno mogla da prekine mizerni niz ove sezone i jedini put posle Australijan Opena izbori plasman u treće kolo na nekom turniru.

Ipak, Jelena to nije uspela.

Ona je protiv 272. igračice sveta, Kineskinje Lu Đing Đing dobila prvi set - 6:2, ali je onda u svom stilu, pala u igri i izgubila naredna dva seta i to ubedljivo - 1:6, 2:6.

Iako je krenula silovito i sa tri brejka stigla do vođstva, Jelena je u nastavku u potpunosti dozvolila rivalki da preuzme inicijativu.

Malo poznata Kineskinja, koja je do glavnog žreba stigla kroz kvalifikacije, u drugom i trećem setu je napravila po dva brejka, dok srpskoj igračici nije dozvolila da uopšte dođe u priliku da joj oduzme servis.

Jankovićeva je od početka aprila zabeležila samo dva trijumfa, računajući i duel protiv 378. na WTA listi Đi Ki Kang pre dva dana u prvom kolu u Nančangu, uz čak devet poraza.

Turnir u Nančangu igra se za nagradni fond od 226.750 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar