Marovići prodaju svoju imovinu

Višemilionska imovina porodice bivšeg funkcionera DPS u Crnoj Gori polako odlazi na doboš. Prodali kuću u Babinom Dolu, kao i 75 i 90 m2 stambenog prostora u Budvi.

Region 26.07.2017 | 19:14
Marovići prodaju svoju imovinu
Imovina Svetozara Marovića, bivšeg funkcionera DPS i njegove porodice, nezvanično se procenjuje na više miliona evra. On i njegova prodica su vlasnici brojnih stanova, vila, pre svega na primorju, voćnjaka, placeva, poslovnog prostora, hiljade vrednih knjiga, umetničkih slika... Zbog kriminalnih radnji Marović treba da robija u Spužu, ali je trenutno na lečenju u Beogradu. U poslednjih godinu dana porodica Marović je počela da rasprodaje svoju veliku imovinu.

Rasprodaju je ozvaničila prvo njegova supruga Đurđina, koja je prodala vilu u naselju Babin Do sa dvorištem od 500 kvadrata i voćnjakom od 214 kvadrata. Ona je, po imovinskom kartonu, imala kuću od 207 kvadrata u Budvi, dok u izveštaju ne piše šta se desilo s tim objektom.

Prema kartonu koji je objavljen na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, Sveto je vlasnik dva stambena objekata - jednog od 90 kvadrata, koji je pod hipotekom, i drugog od 85 kvadrata u Krimovcima u Budvi. On je posedovao zemlju na Jazu i u Mrčevom Polju, čak 1.042.656 kvadrata. Osim vrednih nekretnina Marović poseduje biblioteku sa 6.000 naslova, kao i umetničke slike za koje je napisao da vrede 20.000 evra.

Dok Sveta crnogorski pravosudni organi traže zbog izdržavanja zatvorske kazne - četiri godine i tri meseca zbog umešanosti u osam korupcionaških afera koje su oštetile budžet Budve za više desetina miliona evra i podigle politički cunami u Crnoj Gori, Marovići uveliko rasprodaju imovinu. On se obavezao sporazumom sa SDT da do septembra ove godine državi vrati više od dva miliona evra, pa otud i priča da je jednoj slovenačkoj državljanki prodao stan u centru Budve, površine 90 kvadrata, za 180.000 evra!

Stan je svojevremeno bio pod hipotekom Prve banke, zbog kredita od 577.000 evra. Banka, koja je u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata lidera DPS Mila Đukanovića, prema nezvaničnim saznanjima, 10. jula je izbrisala jednu hipoteku, ali ostavila onu na ime kredita od 73.300 iz 2013. godine, koja je navodno još uvek na snazi. Što se tiče ostatka imovine koja se vodi na Svetozara, radi se o zemlji u Mrčevom Polju i grbaljskom selu Krimovica, koja je založena kao garancija da će on državi vratiti 1,1 milion evra.

Prinudna naplata

Austrijski "Heta lizing" je pre dve godine pokrenuo prinudnu naplatu nad imovinom Marovića i njegovog sina Miloša, prema menicama kojima su oni kao jemci garantovali ofšor firmi "Galaksi LTD" da će austrijskoj kompaniji biti vraćeno 8,5 miliona evra kredita. Tim novcem, a posredstvom firme "Galaksi", kupljena je 2008. godine luksuzna jahta "Fereti", napravljena po porudžbini. Za nju, osim datog učešća u milionskom iznosu prilikom kupovine, nije vraćen kredit bivšem "Hipo lizingu" iz Klagenfurta, koji se sada zove "Heta lizing".

Raskoš

Miloš Marović, Svetov sin, oglasio je pre nekoliko meseci da za milion evra prodaje luksuzni dupleks od 480 kvadrata u Budvi. Stan na vrhu zgrade je luksuzno opremljen, uz biblioteku sa nekoliko hiljada knjiga. Miloš je prodao stan na trećem spratu iste zgrade koja se nalazi u blizini Autobuske stanice, površine 75 metara kvadratnih.

(Novosti)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Umjetnička djela

26.07.2017 17:33

Ako porodica Marović ima umjetnička djela u svojoj kolekciji onda je bivši političar neviđeni slikar naivac.Pa u jednoj Crnoj Gori gdje 25 godina vlada mafijaški režim Mila Đukanovića on bude osuđen.Pa u Crnoj Gori su osuđeni samo sitne ribe i politički neistomišljenici.

ODGOVORITE
Name

Da

27.07.2017 08:14

U pravu si on je sitna riba u odnosu na Mila, zatp je i osudjen.

Name

Dobri i pošteni SVETO

26.07.2017 17:42

Siroma Sveto.Dobričina jedna.I ne srami se. E još goru je ovaj naš sivonja.

ODGOVORITE
Name

007

26.07.2017 18:02

Steta sto nema Golog otoka..

ODGOVORITE
Name

Trge

26.07.2017 18:29

Isto ceka i sve ostale balkanske politicare, cast izuzecima.

ODGOVORITE
Name

Damp tramp

26.07.2017 18:56

Ocel ovakvi Marovica ikad biti u BiH sem sirotinje kijom se pune budzeti.

ODGOVORITE
Name

Doci Ce

26.07.2017 19:38

Ovaj zakon i u republiku srpsku....Samo polako....nema te plate sa kojom se čovjek može obogatiti.....to malo dijete zna....a kod nas malo se podigne tri stana odma kupi.....Samo polako sve ce drzavi biti vraceno

ODGOVORITE
Name

W

26.07.2017 23:43

Nada zadnja umire,a na samrti je što se tiče Republike Srpske taj zakon nećemo dočekati Lopovi sve iznese.Srbija ih štiti jer u BG najniži funkcioner Snsd ima 3-5 stanova.To je stranice čuvana tajna nego ugovor sa fijatom.