Mari: Možda se oprobam i u fudbalu!

Britanski teniser Endi Mari se priseća osvajanja trofeja na Centralnom terenu Ol Ingland klaba pre četiri godine, ali gleda i par godina unapred.

Tenis 29.07.2017 | 10:30
Mari: Možda se oprobam i u fudbalu!
Mari je pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu 2013. godine od 6:4, 7:5, 6:4, postao prvi Britanac posle Freda Perija koji je osvojio turnir.

Fred Peri je to učinio 1936. godine.

"Osećao sam se ispražnjeno i izgubljeno nekoliko meseci posle toga jer se o tome pričalo godinama kao da li ću ikada osvojiti Vimbldon i kada ću ga osvojiti. Postavljali su mi mnogo pitanja o Fredu Periju, prošlo je 77 godina, stalno su me pitali o tome. I onda kada sam osvojio, nisam znao gde ću posle", rekao je Mari, prenosi Svet tenisa.

To ga je navelo da sebi postavi pitanje o sopstvenoj svrsi u tenisu.

"Pitao sam se šta da radim sada, kao da je to bila moja svrha u tenisu. Bilo je to toliko važno, tako važan deo priče da nisam znao šta sledi iza njega", kaže Mari.

Osećaj mu je, objašnjava bio poznat kada je dospeo do prvog mesta na planeti.

"Kada sam došao na prvo mesto, bilo mi je malo drugačije, ali sam znao osećaj, osećaj ispražnjenosti i izgubljenosti posle tako velikog dostignuća. Znam da ostajem u tenisu i kada završim sa igranjem. Možda ne odmah pošto završim jer hoću da provedem nekoliko godina van svega toga i da budem kući sa porodicom"

Ipak, tenis nije jedini sport koji Britanac voli i prati.

"Voleo bih da se oprobam i u nekom drugom sportu, na primer fudbal je jedan od mojih omiljenih sportova. Obožavam ga". Pobede u takvom sportu stvaraju različita osećanja jer je svlačionica puna igračima koji dele vaša osećanja, dok ste u tenisu čovek-tim na terenu.

"Kada pobedite stvarno ste prepuni emocija i onda se vratite u svlačionicu i na dva metra od vas je momak koga ste pobedili ili od koga ste izgubili. To može da stvori ponekad čudnu atmosferu", objasnio je Britanac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar