Seks bitan ženama, bez obzira na godine

Evropski sud za ljudska prava proglasio je krivim zbog „predrasuda“ portugalske sudije koje su u jednom predmetu zauzele stav da seksualni odnos nema naročit značaj za žene u 40-im godinama života.

Zanimljivosti 26.07.2017 | 09:10
Seks bitan ženama, bez obzira na godine
Marija Morais, pedesetogodišnja majka dvoje dece, svojevremeno je pokrenula sudski proces za nadoknadu štete, tvrdeći da posle ginekološke operacije 1995. godine u jednoj portugalskoj bolnici, zbog nemara zdravstvenih radnika nije više mogla da ima normalne seksualne odnose.

Sud je tada odlučio u njenu korist, ali je bolnica pokrenula žalbeni postupak, okončan 2013. godine presudom kojom je za trećinu smanjena nadoknada koja joj je sledovala po prvobitnoj presudi.

Lisabonske sudije obrazložile su odluku o smanjenju nadoknade argumentom da njoj seksualni odnosi nisu toliko bitni zbog njenih godina.

Evropski sud za ljudska prava, u danas objavljenoj presudi, stao je na stranu Marije Morais, navodeći da portugalske sudije nije trebalo da joj smanjuju nadoknadu za štetu koja joj je naneta.

RTS
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anonyman

21.10.2017 13:22

- Zaista,zaista,prosto i jednostavno,sve je prosto i jednostavno. - ----------- - Svega Stvaratelj je svestan,vidi,čuje,razume i shvata kolika je velika potreba ljubavi,dobrote i milosti kroz Isusa Hrista,našega Gospoda i jedinoga Spasitelja ka svakom biću,kao i blagoslov Božiji koji vodi u bolji napredak.Bivati ugodan svega Stvaratelju je iskrena i istinska zahvalnost Bogu i Hristu.Ako volimo i verujemo svega Stvaratelja i Hrista,izmedju ostalog,loše klimatske promene ne postoje,a svega Stvaratelj je spreman učiniti,izmedju ostalog,na našoj zemlji nestanak zimskog godišnjeg doba,na takav način učiniti dobrotu prirodi i šumama koje svake godine u ogromnim količinama bivaju posečene.Na nama,sve je na nama,koliko zaista volimo Gospoda i Hrista i koliko smo zaista posvećeni svega Stvaratelju,volevši Boga i Hrista,praštajući jedni drugima,volevši jedni druge i poštujući svakoga. - U potpisu: osoba koja kako sebi i svojoj porodici,takota vama i vašoj porodici želi svaki potreban Božiji blagoslov,tamte gde vam ide slabije,neka ide vam dovoljno dobro i bolje. - Poz. -

ODGOVORITE