Djetinjstvo satkano od bola

Detinjstvo Ružice Sokić bilo je satkano od bola, a ni život je kasnije nije mazio.

  • Magazin
  • Zabava


Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.
 
- U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.Ona je isticala da su ti ljudi sa kojima su živeli maltretirali njenu porodicu.

- Naročito su maltretirali mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu "Sutjeska" u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.Ružica je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali je donela odluku da ne želi da ima decu i to iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

Ova glumačka veličina preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije. 

(Blic)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Ciii

25.07.2017 16:39

A koje je tek muke imala u posratnom periodu u Banja Luci oko zemljišta kojeg je nadlijedila od majke. Tajkuni i opštinari su je maltretirali u namjeri da joj otmu parcelu.

Uvjek voljena i draga osoba da joj dragi bog podari sve moje zelje a toje isto stobi zazeljeo samom sebi .bog joj podarijo kraljestvo nebesko..

mikaca

25.07.2017 17:56

Parcela je oteta

25.07.2017 21:45

Parcelu je oteo Milenko Čičić Kaldera.A pokojna Ružica nije htjela ništa za sebe.U intervju za sedmične novine koje su se štampale u Banja Luci zaboravio sam im ime izjavila je da bi sve ostavila domu za nezbrinutu djecu.Kako god neka ima mir i radost na onom svijetu.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.