Pitanje Kosova se mora rešavati

Po osnovu kredita, dug Razvojne banke Vojvodine je 6. 287. 000 evra, ukupno je vraćeno 545. 414 evra. 2,5 miliona evra glavnice nije vraćeno jer su se dogovorili političari i mafijaši. . . O pitanju Kosova je rekao da moramo da ga rešavamo da ne bismo ostavili "zamrznut konflikt".

Srbija 24.07.2017 | 22:58
Pitanje Kosova se mora rešavati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je za dva meseca od kako je predsednik "pokazao ogromnu energiju da popravlja stvari" gostujući u emisiji Televizije Pink "Bez dlake na jeziku".

O aktuelnoj kampanji koja se vodi protiv njega već 60 dana rekao je da je otkrio da su reketaški Kurir i političari iz bivše pokrajinske vlasti ukrali više od šest miliona evra.

- To nije kampanja, to je linč koji se sprovodi nad jednim čovekom - rekao je Vučić i zahvalio se svim ljudima koji se brinuli i pitali kako je, kao i članovima porodice koji nisu pognuli glavu i plakali.

Prvi čovek Srbije je pročitao podatke o deviznim kreditima od 2007 do 2008. godine Razvojne banke Vojvodine.

Po osnovu kredita, dug je 6.287.000 evra, ukupno je vraćeno 545.414 evra. 2,5 miliona evra glavnice nije vraćeno jer su se dogovorili političari i mafijaši.



- Hoćete li državu koja će vama da naplaćuje sve kamate da sve izbacuje iz stanova, a da neko ovako uzme 2,5 miliona evra? 60 dana ćutim kao zaliven, izgovarate najgore laži zato što nećete da vratite državne pare. Hoćete li da živite u državi u koj ćete da ukradete 2, 5 miliona evra? Od tih para ćemo da gradimo bolnice, nedamo ti da kradeš od naše dece, a ti tuci i laži, ja ću to da izdržim - rekao je Vučić.

O KONTRAMITINGU

O kontramitingu na dan njegove inauguracije rekao je da je svima jasno ko su pravi batinaši i pitao šta su radili na ulici kada je postojao samo jedan prijavljen skup.

- Sprečili smo krvoproliće - podvukao je predsednik Srbije.

Na pitanje gledateljke zašto dozvoljava Saši Jankoviću i Šabiću da se bave poslom kojim se bave, Vučić je rekao da dok se oni bave politikom ljudi u SNS mogu da budu mirni.



- Da je Jankovićev i Jeremićev brat izudaran kao moj brat. Ja suzu nisam pustio. Gotvo sam siguran da je izubijan jer je moj brat. Šta bi bilo da je tako prebijen bilo ko od članova porodice Janković, Jeremić i Radulović? Ne bi me oprali ni Sava ni Dunav. Da je iz mog pištolja u mojoj kući i da za njega nije postojala dozvola i da je neko njime ubijen da li biste me pustili da budem predsednik? Obesili biste me na Terazijama - naveo je Vučić.

SAVAMALA

Još jednom komentarišući aferu "Savamala", Vučić je rekao:

- Drago mi je što je neko od tužilaca smogao snage da kaže: "U čemu je problem, zašto se diže fama'". Da su me pozvali, lično bih seo u bager i to uradio. Jedini problem je što je to urađeno noću - odgovorio je Vučić.



Šef srpske države je podsetio da je na izborima dobio podršku 80 odsto Srba na Kosovu, ali i da nas sve vreme stopira pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji.

- Mislim da dobro znam i istoriju i stvarne odnose: Šarl de Gol je rekao da bez realnosti politika nema nikakvu vrednost. 1878. godine se formira Prizrenska liga, čiji je osnovni cilj formiranje Velike Albanije. Albanci 1946. godine formiraju treću Prizrensku ligu u Njujorku, gde je najjače uporište albanske dijaspore i od tada su nam naneli mnogo štete - rekao je Vučić.

O pitanju Kosova je rekao da moramo da ga rešavamo da ne bismo ostavili "zamrznut konflikt".

Ako ostavimo deci nerešeno pitanje, opet će naša deca da se biju jer je pitanje da li će se rešiti za 10, 20 ili 100 godina - rekao je Vučić.

ZA DVA MESECA SAM POKAZAO OGROMNU POSVEĆENOST POSLU

- Za ova dva meseca sam pokazao ogromnu energiju da popravljam stvari - rekao je predsednik i otkrio da ima platu od 128 hiljada dinara.

Za svoj dosadašnji rad je rekao da je Srbija postala "zvezda učenik" MMF, a da je svoje lične ambicije ispunio.

- Imam jednu, ali ne ličnu, nego političku ambiciju, a  to je ono šta ostavljate iza sebe. Ostavio sam uređenu kasu, javne finansije pod kontrolom. BDP će i dalje da pada. Dramatično sam smanjio nezaposlenost sa 26 na 14 odsto - naveo je.

Na optužbe da je on učestvovao u paljenju američke ambasade tokom protesta 2008. godine, koje su lansirane baš uoči i tokom njegove posete SAD rekao je:

- Jankovića, Mirkovića, Jeremića i druge lakrdijaše ostavite po strani - ali je podsetio da je Boris Tadić, koji je rekao da "Vučić nije ništa uradio da to spreči", tog dana, kada je bio miting za Kosovo i Metohiju, "pobegao u Rumuniju".

Govoreći o pismu koje je Vuk Jeremić objavio u Vašington postu, Vučić je naglasio:

- To se ne radi, jer se time slabi pozicija Srbije. Pričaj u zemlji šta hoćeš, ali ovo se ne radi - podvukao je šef države.

O POSETI SAD-u

Vučić se na početku intervjua osvrnuo na nedavnu posetu SAD-u i razgovor sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom. Pens ga je, naime, obavestio da je imao poziv od Rona Džonsona gde mu je rekao da je imao sa Vučićem sadržajan razgovor.

- Mediji su lagali da me je Pens slagao za slučaj Bitići. Imali smo dobar kontakt, uspostavljanje međusobnog poštovanja i razumevanja. za Srbiju su bili dobri razgovori - rekao je predsednik.

Pred put u Ameriku ga je sačekalo, kako kaže, Jeremićevo pismo, pa slučaj Bitići, pa da je "palio američke ambasade".

- Ne postoji stvar koju nisu uradili da unište posetu Americi - rekao je Vučić i dodao:

- Nisam se divno osećao što moram u Vašington i što imam tri minuta da izgovorim ono što sam naučio. Tresem se od odgovornosti za ovu zemlju. Znam koliko moram da brinem o Srbiji.

Za Džona Mekejna je rekao da nije neprijatelj Srbije.

(Telegraf)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ramus

24.07.2017 21:19

Eto srbi zaboravite i kosovo kao saokrajinu sledeca je rs jer nema para a dodik bi da pravi srpske pare da sve sto proizvede bude srpsko samo kome bi da prodaje cim u svijetu spomenes srbin svima se smuci

ODGOVORITE
Name

Radikalno

24.07.2017 21:49

E jbg se*eš mnogo Aco. I ti i žuta Pinkovizija. Hajde malo o 10 milijardi novog kredita koje si uzeo. I gde su te pare.

ODGOVORITE
Name

А.Ч.

24.07.2017 21:58

Прво Косово ми Метохија су Уставно правно неотуђиви део Републике Србије. Друго, уколико би се Албанци вратили у оном броју и политичкој снази колико их има на Косову и Метохији у политички систем Србије и у Народну Скупштину Републике Србије, (држим око 1 милион и 600 хиљада, да би дало 25 одсто мандата у Скупштини), да би наведено политички деловало дестабилизирајуће, да би Албанци непрестано истицали нове захтеве у погледу свога националног статуса унутар Србије, под фирмом равноправности а у томе би потицали и остале мањине да траже много више националних права поводећи се за Албанцима.Албанско национално питање је десетинама година политички дестабилизирајуће деловало на све три Југославије, тако да не би било ништа мање дестабилизирајуће и за политички систем Србије. У вези с тим ово је мој допринос у дијалогу о теми коју председник Србије истиче.

ODGOVORITE
Name

Pendula

24.07.2017 22:07

Bravo za komentar ,ali prosjecan poCETNIK to ne razumije !

Name

Kal

25.07.2017 05:54

Ko ima 25% birača ima premijera

Name

Poruka

24.07.2017 23:42

Šta ima da se priča o Kosovu kad je priča gotova ? Priznaš i riješiš problem. Jednostavnije ne može !

ODGOVORITE
Name

Оих

25.07.2017 07:12

Вучич зна да мора 1 признати Косово 2 признати аутономију Сандјак 3 признати аутономију Војводину 4 оставити БиХ на миру усвојити резолуцију о сребреници 5 оладити односе са Русијом. Тек тада је Србија нормална земља са нормалним проблемима.

ODGOVORITE