Nema zastoja u saobraćaju

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 24.07.2017 | 09:10
Nema zastoja u saobraćaju
Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćanja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor i do 31. avgusta saobraćaj će se odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas. Moguće su i povremene obustave zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Režim saobraćanja izmijenjen je i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog postavljanja LED markera u tunelima “Laktaši” i “Klašnice”.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, od 23.00 do 5.00 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Režim saobraćanja izmijenjen je i na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor, od 7.00 do 19.00 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog aktiviranog klizišta.

U FBiH je u jutarnjim časovima pojačana frekvencija vozila u gradskim centrima, a oprez pri vožnji neophodan je zbog povećanog broja biciklista i motociklista u saobraćaju.

Za međunarodni putnički saobraćaj privremeno su otvoreni granični prelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov Do, između Hrvatske i BiH.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar