Zaev: Razjasnili smo nesuglasice

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je su on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da će sarađivati.

Region 23.07.2017 | 20:52
Zaev: Razjasnili smo nesuglasice
On je u intervjuu za regionalnu televiziju N1 kazao da su Srbi i Makedonci bliski narodi, kao i da građani dvije zemlje žele dobru saradnju a dvije zemlje "imaju odličnu perspektivu".

"Srbija nije imala neki uticaj ili loše namjere prema Makedoniji. Svakako, bilo je komentara u predsjedničkoj kampanji, pominjanja 'makedonskog scenarija', ali ja ne ulazim duboko u to", rekao je Zaev.

Prema njegovim riječima, tokom radne večere lidera zapadnog Balkana, sa "tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razjašnjene su sve te nesuglasice".

"Mi smo pružili ruku i obećali da ćemo sarađivati", rekao je on.

On je dodao i da je Makedonija imala i bilateralni susret sa premijerkom Anom Brnabić, koja je "otvorila neke lijepe perspektive".

"Ja sam to potvrdio. Ovde su bili i ministri spoljnih poslova. Preuzeli smo obavezu da slijedimo ono što žele naši građani. Naši građani žele saradnju. Mi smo bliski narodi, zaista imamo odličnu perspektivu. Političari moraju da otvaraju takve perspektive, da ih unapređuju u korist građana i Makedonije i Srbije", zaključio je Zaev.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mali

23.07.2017 20:08

Da nećete možda da se ponovo ujedinimo? Je li vas bije jugonostalgija pa ste tako fini?

ODGOVORITE
Name

Zanimljivo

23.07.2017 21:26

Koliko znamo iz istorije Makedonija je Stara Srbija. Makedonci ne postoje kao narod, jer je Makedonija pokrajina u Grčkoj. Tito im je dao republiku kako bi smanjio Srbiju. Titova Makedonija danas nosi naziv BJRM i tako su priznati u UN. Bilo bi korektno prema prijateljskoj Grčkoj da novinari Srpske i Srbije koristiti naziv BJRM za ovu državu.

ODGOVORITE
Name

Re Zanimljivo

24.07.2017 02:33

I kada covjek iskreno zeli saradnju i mir medju narodima od zanimljivih i pametnih kao ti nikada se ne mogu respektovati ljudi kao on .Za nacionaliste je to spansko selo