Video: Šok - čovjek upao na teren i uzviknuo "Zig hajl"!

Tokom polufinala turnira Baštadu na teren je izašao jedan muškarac koji je uzvikivao nacističke slogane i podigao ruku što je ličilo na nacistički pozdrav.

Tenis 23.07.2017 | 14:15
Video: Šok - čovjek upao na teren i uzviknuo "Zig hajl"!
Za vreme polufinalnog meča na turniru u Baštadu nepoznati mladić ušetao je na teren i vikao nacistički pozdrav.

U toku je bio meč izmedju Davida Ferera u Fernanda Verdaska.

Muškarac je na terenu uzviknuo "Hajl pobeda" i podigao desnu pesnicu.

Kako je prenela agencija AP, muškarac je navodno uhapšen zbog nedozvoljenog ulaska na teren.

Meč je nastavljen, a Ferer je u tri seta pobedio Verdaska i izborio finale.



David Ferer i Fernando Verdasko, ali i publika na turniru u Baštadu ostala je skamenjena kada je početkom drugog seta polufinalnog meča na teren, potpuno neometano, ušetao čovek.

On je sa visoko podignutom rukom i šakom skupljenom u pesnicu uzviknuo "Zig hajl" (Živela pobeda), nacistički pozdrav kojim su članovi nacističke stranke pokazivali odanost svom vođi Adolfu Hitleru.

Igrači na terenu bili su uplašeni, a prvi je reagovao sudija meča, koji je sišao sa stolice i krenuo prema nepoznatom čoveku, kada je uletelo obezbeđenje i izvelo ga.

Prema pisanju švedskih medija, oni su ga mirno priveli, a verovatno se radi o mentalno oboleloj osobi. Policija je potom uhapsila muškarca zbog nedozvoljenog ulaska na teren, preneo je AP.

David Ferer priznao je da je bio ozbiljno uznimeren kada je video nepoznatog čoveka koji je neometano ušetao na teren tokom meča.

"Bio sam uplašen kada je počeo da viče. Činilo se da taj momak nije normalan, ali ni sve to što se dogodilo nije normalno. Nismo bili zaštićeni. Čovek je uzvikivao nacistički pozdrav i mislim da su to opasne stvari", rekao je Ferer posle meča.

"Bezbednost je važna za tenisere i ostale sportiste i zaista ne želimo da viđamo ovakve scene", dodao je Ferer koji je posle pretrpljenog šoka uspeo da pobedi svog zemljaka Verdaska (6:1, 6:7, 6:4) i izbori plasman u finale.



Za titulu u Baštadu, turniru iz serije 250 čiji je nagradni fond 484.000 evra, igraće sa Aleksandrom Dolgopolovim iz Ukrajine.

Ostaje pitanje za organizatore, ali i čelnike ATP i Međunarodne teniske federacije (ITF) kako je uopšte mogao da se dogodi ovakav propust na turniru visoke kategorije... Neko će morati da odgovori na njega.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar